Bescuit "borratxo" amb crema de whisky, cafè i xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Sender
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda España

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al bescuit:
  • 6 clares d'ou
  • 125 g de sucre
  • 180 g de rovells d'ou
  • 250 g de farina
  • 12 g de cafè soluble
  • 180 g de sucre
  • 30 g sucre invertit
  • Per a la crema de whisky:
  • 200 g de llet
  • 200 g de nata
  • 100 g de licor de whisky
  • 100 ml de cafè líquid
  • Per a la salsa de xocolata:
  • 150 g d'aigua
  • 150 g de nata
  • 240 g sucre
  • 60 g cacau

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol bateu les clares d'ou amb els 125 grams de sucre amb les varetes elèctriques. A part, en un altre bol, bateu els rovells d'ou amb els 180 grams de sucre i el sucre invertit, amb les varetes elèctriques. Seguidament, barregeu els continguts dels dos bols, afegiu-hi la farina i el cafè soluble i barregeu-ho bé. Després, poseu la massa del bescuit en un motlle rectangular i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 170 graus durant 20/25 minuts.

Mentrestant, fer la crema de whisky, barregeu en un bol la nata amb la llet, el licor de whisky i el cafè líquid i reserveu-ho.

A continuació, deixeu refredar el bescuit, talleu-lo a lingots, suqueu els lingots amb la crema de whisky i escorreu el que sobri.

Per fer la salsa de xocolata, en un cassó al foc barregeu els 150 g d'aigua, la nata, el sucre i el cacau, bulliu-ho fins que arribi a uns 102 graus, apagueu el foc i deixeu refredar la salsa de xocolata.

Finalment, caramel·litzeu el cim dels lingots de bescuit, amb una pala de cremar crema.

I ja per acabar, poseu la salsa de xocolata a la base el plat i poseu-hi el bescuit caramel·litzat al damunt.