Berlina sense gluten
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els ingredients d'aquesta recepta són sense gluten i, per tant, aptes per a celíacs.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de farina panificable sense gluten
1 cardamom
1 taronja
un rovell d'ou
llet
50 g de mantega
llevat fresc
sucre de llustre
sucre blanc
sucre morè
pols de sal
oli de gira-sol
canyella en pols
PREPARACIÓ
Fem una massa barrejant en un bol 250 g de farina, 15 g de llevat fresc i un polsim de sal.
Traiem dues boletes de l'interior del cardamom i les aixafem. Les posem al foc amb 200 g de llet, 60 g de sucre blanc i una pela de taronja. Quan arrenqui el bull, apaguem el foc i deixem que es refredi a temperatura ambient.
Batem un rovell d'ou i el tirem dins el bol de la farina, amb els 50 g de mantega pomada, la llet ja a temperatura ambient sense la pela de taronja, i ho amassem.
Espolsem sucre de llustre sobre un paper sulfurat. Llavors estirem la massa amb el corró i en traiem tot l'aire. La tallem i en fem porcions amb un tallapastes.
Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 30 minuts.
Preparem l'arrebossat amb una cullerada de sucre de llustre, 30 g de sucre morè i una mica de canyella en pols.
Fregim les berlines amb força oli de gira-sol calent.
Els deixem una estona sobre paper absorbent i encara calents, els arrebossem.
I un cop estiguin freds, ja estaran llestes per menjar.