Bacallà amb puré d'olives negres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Miralles
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Miralles, Horta de Sant Joan

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà
  • 150 g de puré d'olives negres
  • 1 porro
  • 1 got de vinagre balsàmic
  • oli d'oliva
  • romaní

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el vinagre balsàmic en un cassó al foc i deixeu-lo reduir fins que tingui una textura de caramel.
Tot seguit, fregiu el porro tallat en juliana en una paella amb oli abundant.

Mentrestant, talleu el bacallà a làmines gruixudes i reserveu-lo en una plata.

A continuació, en un altre cassó escalfeu l'oli fins que estigui ben roent. Després, afegiu-hi les branques de romaní i deixeu-ho infusionar. Un cop infusionat, aboqueu l'oli per sobre del bacallà.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el porro fregit al damunt i guarniu el plat amb el puré d'olives negres i el vinagre reduït.
Anar al contingut