Arròs bullit amb lluç

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Ivern
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hisop, Barcelona

INGREDIENTS

  • supremes de lluç
  • 100 g d'arròs bomba del delta de l'Ebre
  • 30 g d'arròs
  • 1 l de fumet
  • 1 iogurt grec
  • 1 llimona
  • julivert
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba
  • 5 g de lecitina de soja
  • 2 fulles de llorer
  • oli d'oliva
  • mantega
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu en un cassó amb aigua els alls, el llorer i el julivert durant uns 30 minuts.
Seguidament, tritureu-ho amb un túrmix i reserveu-ho.

A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, l'arròs i afegiu-hi el fumet a poc a poc sense deixar de remenar. Després, poseu-hi el iogurt grec, la mantega i unes gotes de llimona i seguiu remenant. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu de sal i pebre.

Tot seguit, fregiu el lluç en una paella amb oli ben calent i un gra d'all, i quan estigui ros afegiu-hi aigua i deixeu-lo coure una estona més.

Finalment, en un bol bateu les fulles de julivert amb l'aigua mineral i la lecitina de soja.

I ja per acabar, poseu l'aigua d'arròs a la base del plat amb l'arròs bullit i el lluç a sobre i amaniu-ho amb l'emulsió de julivert.