Amanida de tomàquet i tonyina
- Programa: La salut al cistell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 2 llaunes de tonyina (amb oli o escabetxada)
- 2 tomàquets de Montserrat grossos
- 1 ceba tendra
- 1 all tendre
- Vinagre de vi blanc
- 50 dl aigua
- 20 g sucre
- alfàbrega
PREPARACIÓ
1. Escaldem el tomàquet, el refredem, el pelem i el tallem a gallets.
2. Posem els gallets a macerar amb l'oli de la tonyina, el vinagre i una miqueta de sucre i sal uns 20 minuts.
3. Hi afegim la tonyina, la ceba tallada a la juliana, l'all tallat i ho deixem reposar uns 5 minuts.
4. Després, hi afegim l'alfàbrega picada i l'aigua.
5. Traiem el tomàquet i el posem al plat. Per sobre, hi posem la tonyina,
6. Agafem la resta d'ingredients que hem barrejat i els passem per la batedora elèctrica. Així farem la vinagreta, que posarem per damunt del tomàquet i la tonyina.
2. Posem els gallets a macerar amb l'oli de la tonyina, el vinagre i una miqueta de sucre i sal uns 20 minuts.
3. Hi afegim la tonyina, la ceba tallada a la juliana, l'all tallat i ho deixem reposar uns 5 minuts.
4. Després, hi afegim l'alfàbrega picada i l'aigua.
5. Traiem el tomàquet i el posem al plat. Per sobre, hi posem la tonyina,
6. Agafem la resta d'ingredients que hem barrejat i els passem per la batedora elèctrica. Així farem la vinagreta, que posarem per damunt del tomàquet i la tonyina.