Amanida de tomàquet i tonyina

INGREDIENTS

  • 2 llaunes de tonyina (amb oli o escabetxada)
  • 2 tomàquets de Montserrat grossos
  • 1 ceba tendra
  • 1 all tendre
  • Vinagre de vi blanc
  • 50 dl aigua
  • 20 g sucre
  • alfàbrega

PREPARACIÓ

1. Escaldem el tomàquet, el refredem, el pelem i el tallem a gallets.

2. Posem els gallets a macerar amb l'oli de la tonyina, el vinagre i una miqueta de sucre i sal uns 20 minuts.

3. Hi afegim la tonyina, la ceba tallada a la juliana, l'all tallat i ho deixem reposar uns 5 minuts.

4. Després, hi afegim l'alfàbrega picada i l'aigua.

5. Traiem el tomàquet i el posem al plat. Per sobre, hi posem la tonyina,

6. Agafem la resta d'ingredients que hem barrejat i els passem per la batedora elèctrica. Així farem la vinagreta, que posarem per damunt del tomàquet i la tonyina.