Amanida de formatge de cabra

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona

INGREDIENTS

  • 360 g de formatge de cabra
  • 2 fulles de pasta fil·lo
  • 250 g de tomàquet madur
  • 1/2 l d'aigua
  • 250 g de sucre
  • 80 g de barreja d'amanides
  • 1 fonoll
  • 1 tassa de vinagre
  • 80 g de mostassa de Dijon
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per començar, escaldeu i peleu els tomàquets, traieu-ne les llavors i piqueu-los.

Poseu-los en un cassó, afegiu-hi sucre, aigua i deixeu-ho coure a foc lent fins que tingui una textura de melmelada.

A continuació, emboliqueu un tros de formatge de cabra amb un full de pasta fil•lo i fregiu-lo en una paella amb oli abundant. Deixeu-lo sobre un paper absorbent perquè quedi ben sec.

Tot seguit, poseu en un bol la mostassa, el vinagre, la sal, el pebre i l'oli, i remeneu-ho bé per fer la vinagreta.

I ja per acabar, emplateu la barreja d'amanides, poseu-hi el fonoll ratllat a sobre i amaniu-ho amb la vinagreta.

Després, poseu el formatge a sobre de l'amanida i tireu-hi una mica de melmelada de tomàquet al damunt.

Podeu guarnir el plat amb una mica de cibulet picat.