Amanida amb presa d'ibèric
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sandra González
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Tugues, Lleida
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de presa ibèrica
- 320 g de mesclum (enciams variats)
- 60 g d'api
- 48 g de ceba tendra
- 16 fulles de menta sàtiva
- 16 fulles de coriandre fresc
- oli
- sal i pebre
- Per fer la vinagreta sweet chili:
- 86 g de salsa sweet chili
- 32 g de suc de llima
- 32 g de salsa de soja
- Per al full de fruita seca:
- 100 g de pasta de full
- 1 ou
- 30 g de parmesà ratllat
- 30 g de cacauets
- 15 g de sèsam torrat
- 15 g de pipes salades
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer la pasta de full de fruita seca, trinxeu els cacauets amb la fulla d'un ganivet, poseu-los en un bol juntament amb les pipes, el sèsam i el parmesà, remeneu-ho bé, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu-hi la barreja de fruits secs a sobre, colloqueu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella al foc, amb oli abundant, marqueu la presa ibèrica sencera, prèviament salpebrada, pels dos cantons. Quan estigui dauradeta, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant 20 minuts més. Quan estigui cuita, deixeu-la refredar, talleu-la a talls primets i reserveu-los.
A continuació, talleu la ceba i la tija d'api en juliana
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la salsa sweet chili, el suc de llima espremuda i la salsa de soja i barregeu-ho bé amb una cullera.
Finalment, amaniu la barreja d'enciams amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams, poseu-hi al damunt l'api, la ceba, les fulles de menta i de coriandre, amaniu-ho amb més vinagreta i afegiu-hi els talls de presa i la pasta de fulls trencada a trossos.
Per fer la pasta de full de fruita seca, trinxeu els cacauets amb la fulla d'un ganivet, poseu-los en un bol juntament amb les pipes, el sèsam i el parmesà, remeneu-ho bé, pinteu la pasta de full amb ou batut, poseu-hi la barreja de fruits secs a sobre, colloqueu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella al foc, amb oli abundant, marqueu la presa ibèrica sencera, prèviament salpebrada, pels dos cantons. Quan estigui dauradeta, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant 20 minuts més. Quan estigui cuita, deixeu-la refredar, talleu-la a talls primets i reserveu-los.
A continuació, talleu la ceba i la tija d'api en juliana
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la salsa sweet chili, el suc de llima espremuda i la salsa de soja i barregeu-ho bé amb una cullera.
Finalment, amaniu la barreja d'enciams amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams, poseu-hi al damunt l'api, la ceba, les fulles de menta i de coriandre, amaniu-ho amb més vinagreta i afegiu-hi els talls de presa i la pasta de fulls trencada a trossos.