Susi Sánchez és "Loli Tormenta"
Susi Sánchez és "Loli Tormenta"
Amb la participació de TV3

Agustí Villaronga s'endinsa en la comèdia amb "Loli Tormenta"

Després de l'exigent i experimental "El ventre del mar", Agustí Villaronga s'atreveix per primer cop a dirigir una comèdia: "Loli Tormenta", protagonitzada per Susi Sánchez ("Cinco lobitos", "Dolor y gloria"). Totes compten amb la participació de TV3

Lola, interpretada per Susi Sánchez, és la moderna i caòtica àvia d'Edgar i Robert. Se'n va fer càrrec després de la mort de la seva filla uns anys enrere. Tots tres viuen en una modesta casa de l'extraradi de Barcelona, ​​i res no els fa sospitar que la seva tranquil·la vida està a punt de canviar dràsticament. Lola ha entrat en un procés avançat d'Alzheimer i els nens, que no accepten que els separin per acabar en un lloc d'acollida, se'n faran càrrec amb gran enginy i desbordant fantasia, amagant la seva malaltia. Per això s'hauran d'enfrontar, igual que Robert a les seves competicions d'atletisme, a més de 3.000 obstacles. 

Gent gran, nens, malaltia, imaginació i tendresa serien les paraules clau per descriure aquest nou projecte d'aquest director, Agustí Villaronga, que ja fa 46 anys que es va posar per primer cop rere una càmera. Una història que prioritza l'humor i la tendresa, però que fuig de la sensibleria fàcil. Es vol que la pel·lícula transmeti la visió d'un adult, però amb els ulls de quan era un nen.  

"Es mostra tant d'amor cap als personatges que em venia molt de gust fer-la. Tinc fama de fer coses tètriques, de suspens, i em fa por perquè és un terreny nou per a mi. És molt difícil fer comèdia" -  Agustí Villaronga.

La pel·lícula, que vol atreure el públic amb la seva senzillesa narrativa, està escrita per Mario Torrecillas i Agustí Villaronga, a partir d'un argument original del mateix Torrecillas. Completen el repartiment principal tres joves debutants --Joel Gálvez, Mor Ngom i Maria Anglada Sellarés--, que han descobert que hi ha molt de treball rere les càmeres, i els reconeguts Celso Bugallo i Fernando Esteso. S'ha rodat a diferents localitzacions de Barcelona. 

"Loli Tormenta" és una comèdia, sí, però dramàtica amb un punt de surrealisme i un punt d'irreverència. No tracta un tema fàcil, però "tot és molt poètic, és una pel·lícula molt especial", comenta la protagonista, que també s'ha encarat amb el repte de córrer i saltar a la pista d'atletisme --cosa que li feia un cert respecte--, però que ha estat encantada de rodar amb Villaronga, "tot un mestre". 

"Loli Tormenta" és una producció d'Irusoin ("La trinchera infinita") i Vilaüt Films ("Alcarràs") i 3.000 Obstacles AIE, i compta amb la participació de RTVE, TV3 i Movistar Plus+ i el finançament de l'ICAA i l'ICEC. Serà distribuïda en cinemes per Caramel Films i Youplanet Pictures, i les vendes internacionals aniran a càrrec de Film Factory. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut