Una dona prepara les paperetes en un institut d'Atenes que serà utilitzat com a col·legi electoral.
Una dona prepara les paperetes en un institut d'Atenes que serà utilitzat com a col·legi electoral.
Diumenge, al 3/24 i Catalunya Informació

Seguiment especial de les eleccions gregues, al 3/24 i Catalunya Informació

Cobertura informativa de la jornada electoral a Grècia a través dels serveis informatius. El canal 3/24 n'oferirà informació puntual amb connexions en directe des de Grècia. I Catalunya Informació farà una edició especial del programa "Mapamundi".

Diumenge, 25 de gener, els mitjans de la CCMA faran un seguiment especial dels resultats de les eleccions que se celebren a Grècia a través dels serveis informatius, el canal 3/24 i en una edició especial del programa "Mapamundi", de Catalunya Informació.

El 3/24 farà un seguiment especial de les eleccions legislatives gregues de diumenge. El canal informarà de tot el que passi al país hel·lènic al llarg de la jornada, amb especial atenció als sondejos previstos a les 18.00 i a les primeres reaccions dels polítics grecs a partir d'aquella hora, cosa que es transmetrà en directe. Hi haurà connexions en directe amb l'enviat especial a la capital grega, Lluís Caelles. Al plató tindrem els comentaris de Jordi Vaquer, director d'Open Society Initiative for Europe, i d'Alexis Mavrommatis, professor d'Economia d'EADA. Cristina Riba conduirà la informació.

Catalunya Informació, de vuit a deu de la nit, farà una edició especial del programa "Mapamundi", conduïda per Sergi Roca. Cèlia Cernadas serà l'enviada especial a Atenes. Durant les dues hores de programa, també es connectarà amb els corresponsals a Brussel·les, Jaume Masdeu, i a Berlín, Oriol Serra, i hi intervindrà la cap d'Economia dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, Joana Casals.

També hi participaran Alfred Pastor, professor de l'IESE i exsecretari d'estat d'Economia; Xavier Ferrer, politòleg; Pedro Olalla, escriptor i hel·lenista; Korina Vasilopulu, periodista editora de "Le Monde Diplomatique" en l'edició grega i diputada regional per Syriza, i Irene Martín, politòloga experta en Grècia.

El canal 33 va dedicar la nit de dimecres a l'actualitat grega amb l'emissió de dos documentals que estan disponibles al servei de televisió a la carta:

- Àgora: de la democràcia al mercat.

Aquest documental grec ha estat filmat al llarg de quatre anys, del 2010 al 2014, i ens mostra el terrible procés de degradació de l'estat de benestar del poble grec provocat per la mala gestió del govern i els interessos dels bancs i la Unió Europea, tot plegat agreujat per l'inconcebible error d'uns analistes econòmics americans.

- "Patision blues, el mirall de la crisi grega".

Després de dos rescats i amb l'amenaça d'un tercer, Grècia camina cap a una certa recuperació econòmica. El documental pren com a símbol i punt de partida l'avinguda Patision.

Anar al contingut