23a edició del Festival de Cinema de Màlaga

Quatre produccions amb participació de TV3 al Festival de Cinema de Màlaga

TV3 estarà present a la 23a edició del Festival de Cinema de Màlaga, que se celebrarà del 13 al 22 de març, amb quatre produccions. "Las niñas", de Pilar Palomero, i "Uno para todos", de David Ilundain, totes dues amb participació de TV3, competiran per la Biznaga en la secció oficial.

A més, "Isaac", amb participació de TV3, d'Ángeles Hernández i David Matamoros, formarà part de la secció Málaga Premiere i la producció associada "L'ofrena", de Ventura Durall, de la secció ZonaZine.

El Festival de Màlaga, que enguany arriba a la 23a edició, contribueix al desenvolupament del cinema en espanyol presentant els seus millors documentals, curtmetratges, etc., a més de retre homenatge a diferents personalitats de la indústria cinematogràfica i organitzar nombrosos cicles, exposicions i activitats paral·leles. 

La secció oficial inclourà un total de 25 títols: 21 pel·lícules, 17 d'elles a concurs, i quatre sèries, totes fora de concurs. Entre les pel·lícules que entren a concurs per endur-se cap a casa alguna Biznaga hi ha dues produccions amb la participació de TV3: "Las niñas", de Pilar Palomero, i "Uno para todos", de David Ilundain.

"Las niñas" està protagonitzada per Andrea Fandos ("La comulganta") en el paper de Celia i per Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goya per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados".

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radiotelevisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

A "Uno para todos", protagonitzada per David Verdaguer i Patricia López, un professor interí assumeix la tasca de tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha de reintegrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys vol que torni a classe.

"Uno para todos" és una producció d'Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TVE, TV3, Movistar+, Rakuten Cinema, Aragón TV i el suport d'ICAA, ICEC, el govern de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

La secció Málaga Premiere, que agrupa títols molt interesants que complementen la programació, acollirà "Isaac", d'Ángeles Hernández i David Matamoros. Basada en l'obra teatral d'Antonio Hernández Centeno "El día que nació Isaac", és un drama ple d'humor i tendresa, en què dues parelles pactaran tenir un fill en un moment en què els quatre hauran d'enfrontar-se a les seves veritats.

La pel·lícula està protagonitzada pels actors Pepe Ocio ("Tiempo después", "El reino"), Iván Sánchez ("Hispania", "La reina del sud"), Erika Bleda ("La llamada", "La casa de papel"), María Ribera ("Les distàncies", "Brava"), Teresa Manresa ("La piel que habito", "La vida comença avui") i Albert Pérez ("Durante la tormenta", "La sombra de la ley"), entre d'altres.

"Isaac" està produïda per Mister Miyagi i compta amb la participació de TV3, l'ICAA i l'ICEC.

Finalment, la secció Zonazine, una aposta pel nou cinema que ja compleix 17 anys, projectarà vuit pel·lícules d'accentuat sentit d'autor i narrativament innovadores. Entre elles hi ha la producció associada de TV3 "L'ofrena", de Ventura Durall, un thriller sentimental protagonitzat per Alex Brendemühl, Verónica Echegui i Anna Alarcón.

A "L'ofrena", la Violeta, una afamada psiquiatra, rep una visita inesperada a la seva consulta. Es tracta de la Rita, la dona d'en Jan, un antic amor d'adolescència de la Violeta que va marcar la seva vida després d'abandonar-la de manera traumàtica vint anys enrere. La Rita acudeix a la Violeta amb el pretext de recuperar l'amor del seu marit. El que la Violeta desconeix és que la visita de la Rita és el primer pas d'en Jan per intentar reescriure la seva història.

"L'ofrena" està produïda per Nanouk Films, Fasten Films, Suica Films i Bord Cadre Films, amb el finançament de l'ICAA, l'ICEC, IVAC i À Punt, i amb la producció associada de TV3.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut