Dones en forma.
Dones en forma.
Demà, a les 22.10

Les dones, a "Quèquicom"

Demà, dimecres 4 de març, a les 22.10, "Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, emetrà una sessió doble amb els reportatges "Dones en forma" i "Tinc la regla (o no)" dins de la Setmana de les Dones que han organitzat TV3 i Catalunya Ràdio coincidint amb el Dia de les Dones, el 8 de març.

El programa de divulgació científica del 33 presentat i dirigit per Jaume Vilalta emetrà, el dimecres 4 de març, a les 22.10, el reportatge de Georgina Pujol i Lluís de Baldomero "Dones en forma". Com tantes altres dones amb fills, la reportera Georgina Pujol treballa tant a casa com a la feina i al final del dia està exhausta, sense ganes de res. No es veu amb cor de trobar temps per fer gimnàstica. Accepta posar-se en mans d'un preparador físic i va al metge i a una nutricionista. Al principi li costa molt, però aviat nota que el seu estat d'ànim millora, en quatre mesos perd cinc quilos, estilitza la figura i guanya força física i mental.

En aquesta transformació l'ajuden el Dr. José Luis Doreste, especialista en medicina de l'esport, la metge i nutricionista Pilar Senpau, el podòleg Martín Rueda, la fisioterapeuta del sòl pelvià Francisca Garcia i el preparador físic David Pérez.

La sessió doble de "Quèquicom" continuarà, a les 22.40, amb l'emissió de "Tinc la regla (o no)", un reportatge de Pere Renom i Georgina Pujol, en què tres generacions de dones d'una mateixa família expliquen la seva primera menstruació.

Odiada o desitjada, la regla és un semàfor de fertilitat que desapareix amb la menopausa. Sovint es viu amb dolors, avorriment o indiferència, però ja no és un secret. "Quèquicom" dona les claus per reconèixer quan s'està ovulant, un fet que només passa entre 24 i 48 hores al mes. L'ovulació de la dona és aparentment oculta, a diferència de la de molts altres mamífers, però es pot aprendre a identificar. Hi ha estudis científics que demostren que les dones estan més boniques i tenen més desig sexual en els dies de l'ovulació. Pere Estupinyà, bioquímic i divulgador científic, en parla en el seu llibre "S=EX2". I tant Montse Roura, empresària i fundadora d'Ella y el Abanico, com l'actriu Mercè Espelleta i Begoña Torres, taxista, expliquen la seva experiència amb la menopausa, una etapa que es viu com una alliberació o un turment, però, sempre, amb un ventall a la mà.

"Quèquicom", el programa de divulgació científica del 33, s'emet cada dimecres a les 22.00.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

tv3/somdones
#somdones

Anar al contingut