Carmen Arrufat i Laia Marull a "La innocència"
Carmen Arrufat i Laia Marull a "La innocència"

L'actriu Carmen Arrufat, Premi Revelació per "La innocència", un film amb la participació de TV3

Carmen Arrufat ha estat premiada amb el Premi Revelació dels Premis San Pancracio 2020 al Festival Solidario de Cine español de Cáceres per la pel·lícula "La innocència". El llargmetratge es va estrenar el 10 de gener passat i va comptar amb la participació de TV3. Els premis se celebraran el proper 7 de març, a les 20.00 al Gran Teatro de la ciutat extremenya.

"La innocència" és una pel·lícula protagonitzada per Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued. A través de la protagonista, la Lis (Arrufat), el llargmetratge explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent. Està produïda per Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

La pel·lícula explica la història de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per sempre.

El film, que compta amb la participació de TV3, ha tingut una gran repercussió a nivell espanyol. Ha estat nominada als Premis Gaudí amb set candidatures, en què destaquen les categories de millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor protagonista femenina. També va obtenir dues nominacions als Premis Goya, a millor actriu revelació, per a Carmen Arrufat, i a millor cançó original, per "Allí en la arena", de Toni M. Mir. A més, el film va participar en la categoria de nous directors al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.

Així mateix, "La innocència" ha recollit diversos premis en festivals de cinema. Ha estat triplement guardonada als Premis de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual: a millor directora, per a Lucía Alemany; a millor actriu, per a Carmen Arrufat, i a millor actor de repartiment, per a Sergi López. A més, també va obtenir tres guardons al Festival Internacional de Cinema d'Almeria, en què va rebre el primer Premi del Certamen Nacional de Llargmetratges Opera Prima i va ser guardonada en la categoria de millor direcció; també va rebre el guardó a la millor interpretació femenina, també per Carmen Arrufat. Al festival Abycine, a Albacete, també ha estat doblement guardonada amb el Premi Jurat Jove i el Premi de l'Associació de la Premsa d'Albacete.

Per la seva banda, el llargmetratge ha estat present en altres festivals, com el Festival de Sevilla o la Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

Fitxa tècnica

Directora: Lucía Alemany
Guió: Lucía Alemany i Laia Soler
Productora: Belén Sánchez
Productors executius: Belén Sánchez, Lina Badenes i Juan Gordon
Actors principals: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut