El programa 'L'oracle' dedicarà tota la setmana al 1714 amb diferents convidats

Aquest dilluns, Xavier Graset inaugura la setmana que dedica a analitzar els fets del 1714 amb Agustí Alcoberro, director del Museu d'Història de Catalunya.

El programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, dedicarà la setmana del 3 al 7 de març a parlar sobre els fets de 1714 en la guerra de Successió. En concret, dilluns el convidat del programa serà Agustí Alcoberro, director del Museu d'Història de Catalunya, que parlarà de l'exposició: 300 Onzes de Setembre. 1714-2014 i farà tertúlia amb Manuel Cuyàs, periodista; Matias Vallès, adjunt a la direcció del Diario de Mallorca, i Xavier Roig, enginyer i escriptor.
 
L'endemà, dimarts, la conversa serà amb Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens i comissària de l'exposició El món de 1714; i amb Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia; Andreu Mayayo, historiador, i Marta Espasa, catedràtica d'Hisenda Pública.
 
Dimecres, el protagonista serà Jaume Ayats, director del Museu de la Música i comissari de l'exposició 1714 al Museu de la Música, que farà tertúlia amb els periodistes Rosa Massagué, Enric Canals i Núria Ribó.
 
El dijous 6 el convidat serà Josep Maria Torras Ribé, catedràtic d'Història Moderna de la UB i autor dels llibres La guerra de Successió i els setges de Barcelona 1697-1714 i Felip V contra Catalunya, que conversarà amb Carme Colomina, cap d'Internacional de l'Ara; Josep Maria Pascual, periodista, i Xavier Casals, historiador.
 
El divendres 7 Rosa Maria Alabrús, doctora en Història i professora del Departament d'Humanitats i Ciències de l'Educació de la Universitat Abat Oliba, tractarà de l'efecte de l'opinió pública en el 1714 i farà tertúlia amb Lluís Bassets, director de l'edició catalana d'El País; Joan Botella, catedràtic de Ciència Política, i Francesc Canosa, periodista.

Finalment, el dilluns 10 de març L'oracle s'emetrà des de Catalunya Ràdio a Lleida, on Xavier Graset convidarà Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, a fer tertúlia sobre el Tricentenari de 1714 amb els periodistes Manuel Cuyàs i Dolors Genovès, i amb Joan Cal, director d'El Segre.
 
L'oracle s'emet de dilluns a divendres, de tres a quatre de la tarda.
 
 
Catradio.cat/oracle
Facebook.com/loraclecatradio
Twitter.com/oraclecatradio
Anar al contingut