El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, creu que Artur Mas ha de donar explicacions sobre els escorcolls judicials a la seu de Convergència i la seva fundació

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que Artur Mas ha de donar explicacions sobre els escorcolls que va fer divendres la Guàrdia Civil  a la seu del seu partit, CDC,  i a la fundació Catdem. Sànchez ha destacat que no es pot vincular corrupció i sobiranisme, però ha afirmat que seria bo escoltar explicacions dels responsables de partits que puguin tenir una ombra de dubte.

Pel president de l'ANC: "Qualsevol polític, qualsevol partit que tingui en aquests moments  la sospita de la corrupció, ha d'explicar-se. Ha de donar explicacions a la ciutadania perquè finalment la gent el que vol és fer net d'un passat. I en aquest fer net entrem en procés sobiranista i una de les voluntats, crec que una de les esperances de molta gent de construir un país nou és esborrar totes aquestes rèmores del passat."

Jordi Sànchez s'ha mostrat convençut que la mobilització de l'Onze de Setembre serà pacífica i festiva, i que no hi haurà obstacles per fer-la. 

El president de l'ANC no ha volgut criticar la posició de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la seva no assistència a la manifestació. Sànchez ha dit: "La decisió de l'alcaldessa de no participar-hi és perfectament legítima, ha deixat clar que, en tot cas, altres representants de l'ajuntament hi assistiran, i crec que ella el que vol es preservar-se com a primera mandatària de la ciutat, com potser ho farà el president de la Generalitat. Creiem que aquí no hi ha més elements de polèmica."

Jordi Sànchez ha lamentat la carta oberta als catalans de l'expresident espanyol Felipe González en què critica el procés sobiranista, i diu que la millor resposta serà omplir la Meridiana per la Diada.

Sànchez ha dit que "la resposta més clara en aquest article crec que l'hem de donar l'Onze de Setembre a la Meridiana. Hem de tornar a demostrar que som un sol poble, que tenim una voluntat de construir democràticament  un futur pel nostre país, no acceptarem que se'ns compari ni amb el naixement del feixisme o del nazisme. I, molt menys, que ens posin en un escenari dramàtic com el que han viscut alguns països de l'antiga Europa de l'Est en el segle XX."

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Jordi Sánchez, podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut