El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aposta per harmonitzar les relacions amb Catalunya i diu que declaracions com les del conseller Gordó no hi ajuden

En declaracions a l "El matí de Catalunya Ràdio", Puig ha descartat fer informatius conjunts entre la RTVV i la CCMA, però ha destacat la importància que els dos ens cooperin, a més de la reciprocitat de les emissions.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig,  ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que aposta per harmonitzar les relacions amb Catalunya, després de l'etapa de govern del PP al País Valencià. Però creu que declaracions com les del conseller Gordó, oferint a valencians i illencs la nacionalitat catalana en una eventual Catalunya independent, no hi ajuden.

Puig ha revelat que el president Mas no pensa igual que Gordó sobre aquesta qüestió i ha destacat: "Jo crec que aquest no és el camí. Això ho vaig parlar amb el president Mas i el president Mas no és d'aquesta opinió. És evident que els valencians hem elegit un camí i s'ha de respectar clarament quina és la decisió de cada un. Crec que tot això no hi ajuda perquè nosaltres tenim moltes possibilitats de treballar junts en moltes qüestions des del respecte." 

Pel que fa a l'espai comunicacional en català,  Ximo Puig ha descartat, de moment, fer informatius conjunts entre la RTVV, quan es torni a posar en marxa,  i la CCMA, però ha apuntat: "No, però quan tinguem la radiotelevisió pública valenciana és clar que hi ha d'haver col·laboració, és clar que hi ha d'haver cooperació per tal de millorar els productes que anem a oferir als ciutadans. Em sembla absolutament raonable que hi hagi un espai de col·laboració. I hi serà. Ben segur."

A més, Puig ha afegit la importància de la cooperació del País  Valencià, Catalunya i Illes en el camp dels mitjans públics en català. El president valencià ha indicat: "En el moment que hi hagi una radiotelevisió pública valenciana, nosaltres, que ja hem tingut contactes amb la CCMA i també amb el govern de les illes, crec que és molt important col·laborar per tal, fins i tot, d'augmentar els pes d'uns mitjans de comunicació públics en la nostra llengua."

Finalment, Ximo Puig ha explicat que la setmana que ve els grups que donen suport al seu govern presentaran la primera iniciativa legislativa per aixecar el veto legal a recuperar uns mitjans públics valencians.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Ximo Puig,  podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut