El govern ja ha rebut resposta d'alguns països europeus a la carta sobre la consulta

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio,' el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat explica que l'executiu de Rajoy no s'ha posat en contacte amb el govern català després que ha internacionalitzat el procés sobiranista.

El govern ja ha rebut resposta d'alguns països europeus a qui va enviar la carta en què demanava suport a la consulta del 9 de novembre. Ara bé, no d'estats clau com ara Alemanya, el Regne Unit i França. Ho ha confirmat en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Marta Romagosa, el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana: "De moment no, hi ha hagut alguns països, jo crec països també rellevants, hem d'entendre doncs que sobretot en el context de la Unió Europea, a diferència del que alguns diuen que hi ha països grans i països petits, països que pesen, països que no pesen, jo crec que tots els països d'alguna manera pesen." De tota manera, Albinyana ha assegurat que no esperen una resposta directa dels líders europeus, amb qui tenen previst reunions bilaterals per constatar explícitament el seu suport.
 
Roger Albinyana també ha explicat que l'executiu de Rajoy no s'ha posat en contacte amb la Generalitat després que ha internacionalitzat el procés sobiranista: "Doncs amb mi no, la veritat és que no ho sé. Jo em sembla que vaig llegir un comunicat ahir de l'Oficina Diplomàtica del Ministeri d'Afers Exteriors, en el qual tornaven a dir que si Catalunya s'independitzava sortiria de la Unió Europea, però en qualsevol cas jo torno a dir que aquest no era el punt principal que nosaltres volíem adreçar amb aquesta missiva."
 
El secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat ha defensat com a estratègia prevista la carta que s'ha enviat als líders europeus i el memoràndum informatiu a responsables d'Exteriors de 45 països del món. Albinyana, que ha explicat que ja es va enviar una primera missiva al setembre, ha insistit que no es tracta d'una reacció a l'informe contra la consulta que el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha fet arribar a totes les ambaixades que té al món.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut