El coordinador general de CDC, Josep Rull, entén que fragmentar el bloc sobiranista només beneficiarà els interessos del govern del PP contra el procés

Rull ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio". En el mateix programa, el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, demana unitat i considera que seria un error que l'Assemblea Nacional Catalana es presentés al 27-S amb candidatura pròpia

Avui hi ha altra reunió avui del Pacte Nacional pel Dret a Decidir amb el rerefons d'una possible candidatura de l'Assemblea Nacional Catalana a les eleccions del 27-S. Aquesta entitat sospesa impulsar-la en cas que els partits no es posin d'acord en el full de ruta cap a la independència.

La hipotètica candidatura no ha agradat gens a Convergència Democràtica. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el seu coordinador general, Josep Rull, ha afirmat que la fragmentació del bloc sobiranista donaria oxigen al govern del PP.

Segons Rull, " aquest és un escenari que en aquests moments no es produeix. Esclar, si ara anem amb la candidatura de Convergència i Unió, amb la candidatura de l'ANC, amb la candidatura d'Esquerra Republicana, amb la candidatura de la CUP, doncs jo crec que Rajoy deu estar aplaudint amb les orelles, si em permet dir-ho d'alguna manera".

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, també considera un error que l'ANC es convertís en actor polític, i ha afegit que creu que s'ha de trobar un sentit a la unitat del món polític i social de cara a les eleccions del 27-S.

Per Joan Rigol, la candidatura de l'ANC seria "una notícia no positiva ni per al país, ni  tampoc per a l'Assemblea Nacional. Perquè voldria dir que estem en la línia de la fragmentació i, en aquests moments, no podem estar en aquesta línia, hem d'estar en una altra,  que és la de saber consensuar les grans necessitats que Catalunya planteja".

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Josep Rull, podeu anar aquí.

Si voleu escoltar sencera l'entrevista amb Joan Rigol, podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio  

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut