Yolanda Sei a la manifestació de 8 de març
Yolanda Sei a la manifestació de 8 de març
Demà, a les 22.35

El català de totes, a "El llenguado"

Demà, dimecres, 4 de març, a les 22.35, TV3 emetrà un nou capítol d'"El llenguado", un programa sobre el català presentat pels actors Guillem Albà i Yolanda Sey que parla sobre la llengua en un to distès i amb sentit de l'humor. En aquesta ocasió, i coincidint amb la setmana de les dones de TV3 i el canal 33, el programa parlarà de les aportacions del feminisme al català.

La Yolanda Sey viatja en el temps a l'última manifestació del 8 de març i decideix investigar quines han estat les aportacions del feminisme al català. Hi ha un català de "gènere"? Parlarà amb lingüistes de la importància de Carme Junyent i Eulàlia Lledó, amb artistes com Clara Peya, amb mestres i comunicòlogues, i també amb escriptores com Bel Olid, Lolita Bosch, Llucia Ramis, Jenn Díaz i Anna Manso.

A la segona part del programa, en Guillem visita Andorra a la recerca del català de l'únic país del món que el té per única llengua oficial. Acompanyat de mestres, ramaders, lingüistes, cuiners i botiguers, ensopegarà amb vaques i cavalls, plats de Duralex, tòfones i un sistema polític directament arrelat a l'edat mitjana.

El programa

"El llenguado" recorre d'extrem a extrem l'àmbit lingüístic català caçant paraules i també les diverses maneres de parlar, de riure i d'estimar aquesta llengua que és de tots i que té tantes històries.

Cada un dels deu capítols s'organitza en dues parts. En la primera, els mateixos presentadors, amb l'assessorament del filòleg Pau Vidal, faran immersió en diversos temes lingüístics com la glosa o cant improvisat, el parlar dels joves, les aportacions del feminisme al català, la correcció política o la llengua dels avantpassats.

En la segona, els presentadors són també els reporters que viatjaran als llocs on el programa farà parada: Andorra, Formentera, el Rosselló, l'Albera, la Marina Baixa, el Segrià, Menorca, el Matarranya i Barcelona.

TV3 emet "El llenguado" cada dimecres, a les 22.35, després d'"APM?".

Enllaç a la nota de premsa:

tv3.cat
tv3/elllenguado/

twitter/elllenguado

tv3/somdones
#somdones

Anar al contingut