Dijous

El 33, iCat i La Xarxa transmetran conjuntament, per primer cop, els Premis Enderrock

Demà, dijous, a partir de les 21.00, se celebra a l'Auditori de Girona la XXII edició de la gala musical dels Premis de la Música Catalana. El 33, iCat i La Xarxa retransmetran conjuntament, per primer cop i en directe, aquesta gala.

A més, des del hall de l'Auditori de Girona, Catalunya Ràdio emetrà el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, i iCat farà l'espai musical "Independents", amb Josep Martín, que serà el locutor conjunt dels premis, al costat de Nausicaa Hernández, de La Xarxa.

Per primer cop, la gala es transmetrà en directe a través del canal 33, l'emissora musical iCat i la xarxa de televisions i ràdios locals, gràcies a la coproducció de La Xarxa i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb la col·laboració de Televisió de Girona. A més, des del hall de l'Auditori de Girona, Catalunya Ràdio emetrà, de 16.00 a 18.00, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, i iCat farà l'espai musical "Independents", amb Josep Martín, de 18.00 a 19.00.

A les 21.15 començarà la transmissió de la gala musical dels Premis de la Música Catalana des de l'Auditori de Girona a través d'iCat, de les emissores de ràdio associades a La Xarxa i, per streaming, tant per la CCMA com per La Xarxa, així com pel web d'Enderrock. Serà una locució única i compartida per tots els mitjans, amb dos locutors: Josep Martín, d'iCat, i Nausicaa Hernández, per part dels canals de La Xarxa.

A partir de les 22.10 començarà la transmissió en directe al 33 i els canals de televisió de La Xarxa. La locució, en off, és la mateixa que es fa per la ràdio, amb Josep Martín i Nausicaa Hernández. Una retransmissió en què es podran veure algunes de les actuacions musicals i el lliurament dels premis per votació popular. Els guanyadors se sabran durant la gala.

La realització televisiva anirà a càrrec de Televisió de Girona i compta amb l'assessorament d'imatge de TV3. La promoció audiovisual de la transmissió serà única per a La Xarxa i TV3 i la produeix el Departament de Promoció de TV3.

Tant els informatius de TV3, amb el "TN vespre", i els de Catalunya Ràdio, amb el "Catalunya nit" i Catalunya Informació, seguiran l'última hora del lliurament dels premis.

La gala tindrà una desena d'actuacions exclusives d'artistes, que faran un tast dels seus treballs més nous i esperats pel públic. En la 22a edició dels Premis Enderrock actuaran Sopa de Cabra, Blaumut, Gertrudis, Balkan Paradise Orchestra, Judit Neddermann, Koers, PAWN Gang, Salvatge Cor i Smoking Souls, entre altres.

Durant la Nit Enderrock es lliuraran una trentena de premis atorgats pel públic i la crítica, i es desvelarà un dels secrets més ben guardats, els guanyadors de la votació popular. La participació dels lectors a través d'internet ha recollit més de 50.000 vots d'usuaris únics en tres voltes. Oques Grasses són el grup que lidera el rànquing de finalistes amb cinc nominacions, seguit de Ginestà, Miki Núñez i Rosalía, amb tres.

Els guardons anuals de la música catalana abasten el pop-rock, la cançó d'autor, el folk, el jazz, la clàssica i les músiques per a públic familiar. A més, també es lliuraran tres premis especials, el Premi Enderrock d'Honor a Núria Feliu, com a pionera de la música catalana, el Premi a la Trajectòria a Manel Camp, amb motiu dels 50 anys de carrera i el seu 75è aniversari, i el Premi Enderrock Estrella al periodista Jordi Sierra i Fabra, creador de la marca "rock català" i promotor de les primeres publicacions musicals a Catalunya.

Enderrock també va lliurar, en la lectura dels nominats als premis, els reconeixements a la indústria musical a una desena d'agents del sector, entre ells el programa "Mans", amb Quim Rutllant i Ester Plana, l'espai de cultura d'arrel dins "El suplement" de Catalunya Ràdio, que enguany celebra quinze anys i setze temporades.

#PremisEnderrock

iCat.cat

tv3.cat/33

Anar al contingut