Joshua Bell

Divendres, Catalunya Música transmetrà el concert del violinista Joshua Bell i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca des d'Estocolm

El divendres 5 de maig, a les 19.00, Catalunya Música transmetrà en directe des del Berwaldhallen d'Estocolm el concert del virtuós violinista nord-americà Joshua Bell i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca dirigida pel seu titular, Daniel Harding, que interpretaran obres d'Ernest Chausson, Maurice Ravel i Gustav Mahler. És un dels concerts més destacats de la temporada actual de la formació sueca. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Eulàlia Benito.

El violinista nord-americà Joshua Bell és aclamat per la seva tècnica superba i la seva sensibilitat musical, que l'han portat a situar-se entre les millors solistes del seu instrument d'arreu del món. Bell es va fer famós als 14 anys quan va debutar amb l'Orquestra de Filadèlfia dirigida per Riccardo Muti. Actualment és el director musical de l'Academy of Saint Martin in the Fields i combina aquesta tasca amb la seva extraordinària carrera com a solista, que habitualment el porta a treballar amb els millors directors del món i a participar en els festivals de més prestigi.

Al Berwaldhallen d'Estocolm, el violinista nord-americà interpretarà el "Poème" per a violí i orquestra op. 25, que el compositor francès Ernest Chausson va escriure el 1896 per al violinista Eugène Ysaÿe, i també una de les obres de més dificultat del repertori per a l'instrument, la rapsòdia de concert "Tzigane" de Maurice Ravel (en la versió per a violí i orquestra) i que va dedicar a la violinista hongaresa Jelly d'Aranyi. Per tancar el concert, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca dirigida pel seu titular, Daniel Harding, interpretarà la Cinquena simfonia en do sostingut menor de Gustav Mahler, que és una de les simfonies més interpretades i conegudes pel gran públic d'aquest compositor, gràcies, sobretot, al seu quart moviment, Adagietto, que el director Luchino Visconti va incloure a la banda sonora de la pel·lícula "Mort a Venècia".

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut