Catalunya Ràdio estrenarà cinc nits temàtiques sobre el coronavirus amb Laura Rosel

A partir de dilluns, i durant tota la setmana, l'espai "Catalunya nit" allargarà la durada habitual per ampliar l'espai d'anàlisi de Laura Rosel, que se centrarà en la crisi sanitària, social i econòmica que ha generat la propagació del brot de coronavirus. En conseqüència, l'espai "El club de la mitjanit" es deixarà d'emetre a l'antena. Així mateix, Catalunya Ràdio reforçarà la informació de servei ampliant l'actualitat a les xarxes socials i al seu canal de Telegram, tant amb l'última hora com amb informació útil sobre el coronavirus

Després del "Catalunya nit", a partir de les 00.00, "Adolescents iCat" donarà la perspectiva dels joves i "La nit dels ignorant" obre micròfons a la població. Diumenge, a les 6.00, especial coronavirus a "L'ofici d'educar": "Escoles tancades, i ara què fem?"

En un context d'excepcionalitat, a partir d'aquest dilluns, 16 de març, Catalunya Ràdio substituirà la informació esportiva de la franja de nit per oferir una programació adaptada a l'actualitat i l'última hora de la pandèmia de coronavirus.

Amb l'objectiu de treure tot el suc a la vocació de servei públic i donar veu als oients, Laura Rosel ampliarà l'anàlisi informativa al "Catalunya nit", que arrencarà de manera habitual a les 21.00, però que s'allargarà excepcionalment fins a la mitjanit.

En l'àmbit laboral, a la feina, la sanitat, les escoles, dins la cultura... Dia a dia, fins divendres, la programació especial abordarà les afectacions de la pandèmia des d'una perspectiva diferent, tant amb experts i veus autoritzades com amb l'audiència. En aquest sentit Laura Rosel ha destacat l'oportunitat de resoldre dubtes i conèixer experiències de primera mà: "Obrirem els micròfons a la gent del carrer, amb especial atenció als ciutadans confinats de diferents sectors. Volem saber com ho viuen i com els afecta, posant el focus no només en els aspectes negatius."

Amb la mateixa voluntat de ser referència informativa en aquesta situació d'emergència, Catalunya Ràdio reforça la informació de servei ampliant l'actualitat a les xarxes socials i al canal de Telegram, tant amb l'última hora com amb informació útil. Al seu web, també hi ha publicada una guia pràctica amb tots els detalls que cal saber sobre el coronavirus.

"Adolescents iCat" dona la perspectiva dels joves i "La nit dels ignorant" obre micròfons a la població

També a partir de dilluns, de 00.00 a 00.30, l'"Adolescents iCat" donarà la perspectiva dels joves i adolescents sobre la crisi sanitària i la repercussió que té en el col·lectiu jove/adolescent. Després d'això "La nit dels ignorants" obrirà els micròfons a la població per testar com està afectant la població i el seu dia a dia la crisi.

Especial coronavirus a "L'ofici d'educar": "Escoles tancades, i ara què fem?"

El diumenge 15 de març, a les 6.00, "L'ofici d'educar" tractarà sobre el tancament d'aules arran de la crisi del coronavirus. Després del tancament dels centres educatius i de la declaració d'estat d'alarma, què s'ha de fer amb les criatures? Es desaconsella deixar-los amb els avis, però és possible el teletreball amb la canalla? Quines mesures hi ha de conciliació? I quines indicacions ens donen des d'Educació i Treball? Com es poden gestionar el confinament i la por? I fins a quin punt ho podem viure com una oportunitat per parar i estar amb la família?

Se'n parlarà amb Josep González-Cambray, director general de Centres Públics del Departament d'Educació; Víctor Carretero, psicòleg de la Unitat de Crisis de Barcelona; Sebastià González, cap de Pediatria d'Urgències de la Vall d'Hebron; Lara Terradas, psicòloga i mestra; Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals, i Belén Tascón, presidenta de la FaPaC; sentim també una crònica de com ho han afrontat a Madrid de la Marina Romero, el mestre Oriol Castellví, i l'especialista en el Joc Imma Marín, de Marinva, i pares i mares.

catradio.cat

#CoronavirusCatRàdio

Anar al contingut