"Carta a Eva", al 33

Aquest dijous, 17 d'agost, a les 22.25, el 33 recupera "Carta a Eva", produïda per Televisió de Catalunya, Copia Cero Producciones i Televisió Espanyola. La minisèrie gira entorn de tres dones: Juana Doña (una militant comunista), Carmen Polo (la dona de Franco) i Eva Perón (la inconfusible Evita), que encreuen les seves vides durant la visita oficial d'Eva a una Espanya famèlica i aïllada del món, al juny del 1947. Nora Navas, Julieta Cardinali, Ana Torrent, Jesús Castejón i Carmen Maura protagonitzen aquesta minisèrie.

 

 

 

 

"Carta a Eva" va aconseguir el Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió l'any 2014 i la Nimfa d'Or a la millor minisèrie en la 53 edició del Festival de Televisió de Montecarlo. També va guanyar la medalla d'or al Festival Internacional de Televisió i Cine de Nova York, i la medalla de plata a la millor minisèrie al World Media Festival d'Hamburg. Va ser distingida amb els premis a la millor interpretació femenina (Julieta Cardinali) i al millor guió (Agustí Villaronga, Alfred Pérez i Roger Danès) al Festival Internacional de Programes Audiovisuals (FIPA) de Biarritz.

 

Sinopsi

 

Juana Doña, Carmen Polo i Eva Perón. Una comunista, l'esposa de Franco i Eva, la inconfusible Evita. Tres dones que s'entrecreuen durant la visita oficial d'Eva a una Espanya aïllada del món el juny de 1947. Darrere l'esplendor de la rebuda hi ha una preparació faraònica, negocis ocults, batalles a la cort del Caudillo i la possibilitat de salvar una vida humana. Després d'aquesta visita cap d'elles tornarà a ser la mateixa.

 

(Capítol 1)

La jove Juana Doña està ofesa per les declaracions de l'ambaixador argentí, que diu que "Espanya és un oasi de pau". Aconsegueix col·locar una bomba a l'ambaixada argentina amb l'ajuda dels seus camarades comunistes, però ràpidament són tots detinguts i condemnats a mort.

Les històries d'aquestes dones s'aniran entrecreuant durant la preparació de la visita oficial. Mentre Eva Perón confecciona la llista del seguici que l'acompanyarà en el seu viatge, Carmen Polo organitza meticulosament, juntament amb Franco i els seus assessors, el disseny protocol·lari de la visita.

 

(Capítol 2)

En la seva primera trobada amb els Franco, Eva queda desil·lusionada. El dictador espanyol i la seva dona li recorden una parella de botiguers que venien pollastres a Junín, el seu poble d'origen. Instal·lada al palau del Pardo, s'adona que la seva relació amb Carmen Polo i amb Franco no serà un camí de roses. Haurà de suportar amb resignat estoïcisme els avorrits actes oficials amb què els Franco pretenen complimentar-la, a base de balls regionals i banys de masses que el Règim ha programat fins al més mínim detall.

Mentre Juana Doña espera el seu afusellament a la presó comptant els trets de gràcia que ressonen de matinada, Paca inicia el seu periple amb el petit Alexis. Visita el representant del Papa a Espanya, i demana clemència a les portes de l'ambaixada argentina, tot i que sempre és rebutjada.

Finalment, la missiva arriba a mans d'Eva, que se n'ocupa immediatament. Està decidida, per convicció personal, a demanar a Franco l'indult de Juana. Però Carmen Polo descobreix la carta i, cansada dels inconvenients causats per la seva hostessa, es mostra decidida a parar-li els peus. No pot consentir que se surti amb la seva. A partir d'aquí, la relació entre les dues primeres dames es tornarà insostenible. Mentrestant, com a teló de fons, se succeeixen els viatges d'Eva Perón a través d'Espanya, que culminen amb el seu comiat a Barcelona, on Franco, el dictador, accedirà per fi a la insòlita petició de la seva convidada.

 

Fitxa

 

Productores: Televisió de Catalunya, Copia Cero Producciones i Televisió Espanyola, 2012

Producció executiva: Cruz Rodríguez, Teresa Enrich i Adolfo Blanco

Director: Agustí Villaronga

Guió: Agustí Villaronga, Alfred Pérez i Roger Danès

Director de fotografia: Josep Maria Civit

Música: Joan Valent

Intèrprets: Julieta Cardinali (Eva Perón), Ana Torrent (Carmen Polo), Nora Navas (Juana Doña), Carmen Maura (Paca), Jesús Castejón (Franco), Malena Alterio (Lilián), Héctor Colomé (Juan Perón), Marina Gatell (Valia), Julián Soler (Alexis), Rubén Ochandiano (Manolo), Carlos Fuentes (cap de policia), Andrés Herrera (capellà presó), Mingo Ràfols (nunci), María Isasi (funcionària presó), Fermi Reixach (Pacón), Iván Morales (policia de paisà), Marcel Borràs (Genaro), Bruno Bergonzini (Ramón), Pepa Charro (marquesa de Huétor), Mario O. Pasero (Pedro Radío) i Lidia Zimmermann (Ana de Pombo).

 

 

tv3.cat/coproduccions

 

 

Sant Joan Despí, 16 d'agost del 2017

Anar al contingut