Barcelona

Ikea no nota la crisi i obrirà dues botigues més a l'àrea metropolitana de Barcelona

L'empresa de mobles sueca Ikea obrirà dos nous punts de venda a l'àrea metropolitana de Barcelona. Encara no se sap on es construiran, però l'empresa s'ha interessat per diverses ciutats del Vallès Occidental, especialment Sabadell. Aquestes dues noves plantes se sumarien a les que ja hi ha a Badalona i l'Hospitalet, i a una altra que s'obrirà d'aquí a dos anys a Sant Cugat del Vallès. En aquest últim cas, l'empresa està pendent de rebre la llicència comercial. Fora de l'àrea de Barcelona, Ikea també està fent estudis de mercat per obrir nous centres comercials a Tarragona i a Girona.

Actualitzat
L'àrea metropolitana de Barcelona és un dels enclavaments estratègics de la multinacional sueca Ikea. I és que l'empresa hi tindrà cinc botigues, a més de dos centres a Tarragona i Girona que es troben en fase d'estudi. La pròxima obertura a Catalunya serà la botiga prevista a Sant Cugat del Vallès, que està en espera per obtenir la llicència comercial per ser inaugurada el 2011 i que generarà 400 llocs de treball.

Aquestes noves obertures s'inclouen dins del pla d'expansió de l'empresa, que preveu la creació de més de 9.000 nous llocs de treball fins al 2020 amb una inversió de 3.500 milions d'euros. Malgrat el context de crisi, la companyia ha assegurat que mantindrà el seu pla d'expansió, ja que tots els seus projectes estan finançats per la mateixa empresa en una clara aposta per la creació d'ocupació.

Per aquest motiu, Ikea preveu arribar a més de trenta centres abans del 2020 amb obertures en ciutats com Cadis, Granada, la Corunya i Valladolid, que s'inauguraran abans del 2012. Fins ara, l'empresa té tretze centres a la península Ibèrica.
Anar al contingut