Bucarest

Bush a Zapatero: "Hola, hola. Felicitats"

El president espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, és a Bucarest per participar a la cimera de l'OTAN, on haurà d'explicar quina és la posició espanyola sobre l'enviament de tropes a l'Afganistan. Aquest dimecres, però, durant el dia informal dels líders l'expectativa se centrava en una possible trobada amb George Bush. Una trobada que Zapatero va anunciar fa dues setmanes, però que encara no s'ha concretat. Bush s'ha limitat a saludar Zapatero amb un sec: "Hola, hola. Felicitats."

Actualitzat

Fonts del govern espanyol han informat d'aquest primer contacte entre Zapatero i Bush i han dit que continua oberta la possibilitat que els dos mandataris mantinguin una trobada més extensa durant la cimera. José Luis Rodríguez Zapatero ha arribat puntualment al Palau Cotroceni de Bucarest, on se celebra el sopar d'inauguració de la cimera, mentre que Bush ha sigut l'últim a arribar-hi.

El president del govern espanyol havia conversat amb diversos cap d'estat i de govern de països de l'OTAN, principalment amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el president francès, Nicolas Sarkozy. Moments després va entrar Bush a la sala i en passar darrere de Zapatero, que ja era assegut, l'ha saludat amb un "hola, hola. Felicitats", en referència a la seva recent victòria electoral.

L'última vegada que es van trobar Bush i Zapatero va ser al setembre amb motiu de l'assemblea general anual de l'ONU. Aquell dia Bush va saludar Zapatero en español dient-li: "Hola, com està?". El president espanyol va respondre "molt bé" i Bush es va acomiadar amb un "Good to see you again" ("me n'alegro de tornar-lo a veure").

Els dos dirigents havien quedat per "conversar" a Bucarest quan Bush va trucar a Zapatero per donar-li l'enhorabona per la seva reelecció, segons va explicar el mateix Zapatero.

Anar al contingut