Dos "drones" en una imatge d'arxiu.
Dos "drones" en una imatge d'arxiu.
Madrid

El govern espanyol aprova un marc per regular l'ús dels "drones"

El govern espanyol ha aprovat un marc per regular de manera temporal l'ús dels "drones", aparells voladors no tripulats.

RedaccióActualitzat

Els "drones" ja són legals. Aquests aparells voladors no tripulats estaven fins ara en un buit legal. El govern espanyol ha aprovat una regulació de l'ús dels "drones". És un marc temporal i permet fer volar aparells de menys de 150 quilos en operacions d'investigació, extinció d'incendis, filmació i en activitats de vigilància, entre altres.

El Consell de Ministres ha vist el filó econòmic de l'ús dels "drones" i no ha deixat passar més temps sense regular-los. Ara es podran fer servir aparells de menys de 150 quilos. Els que pesin menys de 25 no caldrà ni que estiguin inscrits en Registre de Matrícula d'Aeronaus. Això sí, el robot haurà de portar una placa d'identificació.

La regulació és temporal i caldrà un reglament que la desenvolupi en els pròxims mesos. De moment, els "drones" poden volar a l'espai aeri no controlat i sobre zones no poblades. La ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat aquesta mesura per raons de seguretat.

La normativa també obliga les empreses a tenir un manual i un estudi aeronàutic de seguretat per a cada operació amb "drones". A més, tots els que els manegin hauran d'acreditar que tenen qualsevol llicència de pilot o que tenen els coneixements teòrics necessaris per obtenir-la.

Mercat d'èxit

Aquest és un sector a l'alça i les empreses que comencen a operar amb "drones" havien reclamat tenir un marc legal.

A tot l'estat hi ha una vintena d'empreses que fabriquen aquests aparells. Els més populars són els petits, que poden dur una càmera i enregistrar imatges de manera espectacular. 

Anar al contingut