Madrid

El procés català, el gran absent al cara a cara entre Cañete i Valenciano

L'únic debat televisat entre els candidats del PP i del PSOE se centra en temes de política interna i poc en Europa

Actualitzat

Al contrari del que ha passat en el debat que es feia a Brussel·les, la qüestió catalana ha estat la gran absent en el cara a cara televisat entre el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, i la cap de llista del PSOE, Elena Valenciano. Ha estat el primer i únic debat en què participaran en aquesta campanya.

Els candidats del PP i el PSOE al Parlament Europeu s'han enfrontat per qüestions de política interna i han parlat poc d'Europa. Cañete ha retret al PSOE els alts índexs d'atur. "Espanya era un malalt que estava a l'UVI pràcticament, pel que fa al nombre d'aturats i al creixement. Hem estabilitzat el malalt i ara tornem a créixer i podem dir que, pels esforços que hem fet, al final de la legislatura tindrem més creixement econòmic i menys aturats."

De la seva banda, Elena Valenciano ha reclamat un gir a l'esquerra, tant a Europa com a l'estat espanyol. "Canviar Europa per reconquistar la justícia social i els drets. Canviar Europa perquè Espanya surti de la crisi i creï ocupació. Canviar Europa i Espanya, en aquest cas, significa girar a l'esquerra."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut