Palma

La infanta declararà aquest dissabte al voltant de la imputació per blanqueig de capitals i delicte fiscal

L'excepcionalitat d'aquesta declaració, en què Cristina compareix com a imputada per delicte fiscal i blanqueig de capitals, ha fet sortir a la llum una gran quantitat de detalls intranscendents, com per exemple que la sala té seixanta metres quadrats, dues parets revestides de fusta i i sis finestres. Menys intranscendent pot semblar el fet que una fotografia del rei Joan Carles presideixi la sala.

RedaccióActualitzat

El compte enrere per a la declaració de la infanta Cristina davant del jutge encarregat del "cas Nóos" ha començat, i són molts els que n'enllesteixen els preparatius: el mateix jutge, la defensa de la filla del rei i ella mateixa, i també els mateixos jutjats i la policia, que preparen el dispositiu de seguretat.

El dia abans de declarar, Cristina de Borbó s'ha reunit amb els seus advocats, a Barcelona, per enllestir els últims preparatius de l'interrogatori, que girarà al voltant dels dos delictes que li imputen: blanqueig de capitals i delicte fiscal.

Els advocats de la infanta han arribat aquest divendres al vespre a Palma i ja han avançat que també s'oposaran a la pretensió del fiscal d'exigir-li 600.000 euros de responsabilitat civil.

Sota la mirada simbòlica del pare

L'excepcionalitat d'aquesta declaració, en què Cristina compareix com a imputada per delicte fiscal i blanqueig de capitals, ha fet sortir a la llum una gran quantitat de detalls intranscendents, com per exemple que la sala té seixanta metres quadrats, dues parets revestides de fusta i i sis finestres. Menys intranscendent pot semblar el fet que una fotografia del rei Joan Carles presideixi totes les sales judicials espanyoles, i això vol dir que Cristina respondrà a les preguntes sota l'atenta mirada, tot i que simbòlica, del seu pare.

La declaració la presenciaran desenes de persones, però, en contra del que passa habitualment, la de la filla del rei no s'enregistrarà en vídeo. Per decisió del jutge Castro, només se'n gravarà l'àudio, que no es lliurarà a cap de les parts: només se'n facilitarà la transcripció. A més, s'ha prohibit que cap persona accedeixi a l'edifici amb terminal telefònic, tauleta, ordinador portàtil o cap altre dispositiu apte per captar imatge o so.

Capítol a part mereix l'accés de la infanta a l'edifici. Tot apunta que hi accedirà en cotxe, després que la policia ho aconsellés per motius de seguretat i el jutge degà decidís autoritzar-ho. Pel que fa al dispositiu de seguretat, té un cost estimat de 20.000 euros. S'hi destinarà uns 200 agents, la meitat dels quals es desplaçaran expressament a Palma des de València.

El desplaçament de mitjans de comunicació també serà excepcional: seran 350 periodistes de 90 mitjans acreditats. De fet, a hores d'ara ja hi ha instal·lades unitats mòbils de nou cadenes diferents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut