Madrid

Dos advocats del "cas Gürtel" neguen haver ofert un pacte de silenci a Bárcenas en nom del PP

Miguel Durán assegura que va anar a la presó de Soto del Real a petició de Bárcenas i que es va limitar a intentar ajudar-lo "professionalment i moralment" durant els dies que va estar sense advocat. Javier Iglesias qualifica de "cordial" la conversa amb Bárcenas i remarca que "mai" s'ha prestat ni es prestaria a aquesta mena d'actuacions.

RedaccióActualitzat
Els dos advocats del "cas Gürtel" que, segons el diari "El Mundo", van demanar a l'extresorer en nom del PP que no parlés a canvi de favors judicials, han negat aquestes acusacions. Els lletrats Miguel Durán, que representa el número dos de trama Gürtel, Pablo Crespo, i Javier Iglesias, que porta la defensa de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, han desmentit, a través dels respectius comunicats, que demanessin a Luis Bárcenas un pacte de silenci i que fessin l'oferiment en nom del Partit Popular.

Durán, que va ser director general de l'ONCE, ha assegurat que va anar a la presó de Soto del Real a petició de Bárcenas i que es va limitar a intentar ajudar-lo "professionalment i moralment" durant els dies que va estar sense advocat. Iglesias, per la seva part, ha qualificat de "cordial" la conversa amb Bárcenas i ha remarcat que "mai" s'ha prestat ni es prestaria "a una actuació com la que es descriu a la notícia".

És el contrari del que diu el director d'"El Mundo", Pedro J. Ramírez, que manté que aquests dos advocats van anar a la presó per oferir a Bárcenas favors a canvi que no fes pública la suposada doble comptabilitat del partit. Ramírez ha assegurat a Catalunya Ràdio que els dos advocats li van demanar que no declarés davant l'Audiència Nacional la setmana passada, i que continuen intentant impedir que Bárcenas ho faci.

Per part del govern espanyol, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría també ha desmentit haver intentat silenciar Bárcenas a canvi de favors judicials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut