Madrid

Sáenz de Santamaría desmenteix que el govern hagi volgut silenciar Bárcenas a canvi de favors judicials

El govern espanyol nega que hagi pressionat Luis Bárcenas perquè calli a canvi de favors judicials, com apunta el diari "El Mundo". La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, recorda que la prova d'això és que Bárcenas és a la presó. Sáenz de Santamaría diu que l'executiu no està gens preocupat per la declaració que pugui fer aquest dilluns l'extresorer dels populars.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, nega que l'executiu de Mariano Rajoy hagi intentat silenciar l'extresorer del PP Luis Bárcenas a canvi de favors judicials, com apunta el diari "El Mundo". Sáenz de Santamaría manté que el govern està tranquil. La vicepresidenta ho ha dit després d'inaugurar el Seminari de Bones Pràctiques Internacionals per a la Reforma de l'Administració Pública als Països de l'OCDE.

La número dos del govern espanyol ha explicat que l'executiu no està gens preocupat pel que pugui dir Bárcenas aquest dilluns davant el jutge Pablo Ruz perquè diu que continua treballant amb normalitat: "El govern segueix amb la iniciativa de cada dia i la màxima col·laboració i respecte a la justícia com vol qualsevol ciutadà."

Quan li han preguntat si algú del govern o del PP podria haver negociat alguna qüestió amb Bárcenas, Sáenz de Santamaría ha dit que la millor prova és que l'extresorer és a la presó i declara al jutjat: "Això posa de manifest que l'estat de dret funciona." Luis Bárcenas compareix davant el jutge Ruz, després que l'hagin traslladat des de la presó madrilenya de Soto del Real.

Des de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho ha reivindicat l'honradesa del cap de l'executiu espanyol: "Estem assistint a una trama organitzada del senyor Bárcenas per desviar l'atenció del seu procés penal. Els SMS que hem vist aquests dies en un diari demostren que són l'intent d'un xantatge a Mariano Rajoy. Ni el Partit Popular ni Mariano Rajoy cediran a cap mena de xantatge de ningú."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut