El perfil de Maduro a Twitter, @NicolasMaduro.
El perfil de Maduro a Twitter, @NicolasMaduro.
Caracas

Anonymous pirateja el compte de Twitter de Maduro i del partit socialista veneçolà

El compte de Twitter del president i candidat oficialista a la presidència, Nicolás Maduro, ha estat piratejat minuts abans del tancament de les urnes, segons han denunciat el govern i l'equip de campanya chavista.

RedaccióActualitzat
El compte de Twitter del president veneçolà i candidat oficialista a la presidència, Nicolás Maduro, ha estat piratejat minuts abans del tancament de les urnes, segons han denunciat el govern i l'equip de campanya chavista.

El grup Anonymous, que defensa la transparència a internet, ha estat qui ha piratejat el compte de Twitter, @NicolasMaduro. A través del compte en aquesta xarxa social de @lulzsecperu, atribuït a aquest grup de "hackers" informàtics, han aconseguit publicar diversos missatges a Twitter a través del compte de Nicolás Maduro.

Anonymous ha llançat missatges insultants contra Maduro i al·ludint a un "frau electoral", i ha demanat als seguidors del mandatari que el segueixin, tot confirmant que ha piratejat el compte. Concretament, ha escrit a la biografia de l'aspirant del chavisme: "Se la chupo a y a | hacked by , follow us! Venezuela · nicolasmaduro.org.ve".

Al seu compte en aquesta xarxa social, el ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, ha atribuït l'atac al compte de Maduro, @NicolasMaduro, a la "desesperació del feixisme" que, segons ha dit, "queda en evidència" un cop més.

"Desesperats, també han piratejat el compte del PSUV" (el governant Partit Socialista Unit de Veneçuela), ha afegit en un altre missatge.

L'atac s'ha registrat poc abans de les 18.00, quan estava previst el tancament oficial de les meses habilitades per a l'elecció presidencial d'aquest diumenge.
 
També ha estat piratejat el compte de la directora de comunicació de la presidència, Teresa Maniglia, i el del PSUV.

El compte @NicolasMaduro, que el líder veneçolà va encarregar obrir el passat 17 de març, ja acumula més de 721.000 seguidors i ha estat intervingut després que, durant la jornada electoral, l'aspirant del chavisme va difondre missatges cridant a anar a votar.

Pel que fa al resultat de les eleccions, el recompte de vots, molt ajustat, ha donat finalment la victòria a Nicolás Maduro.
Anar al contingut