Alfonso Alonso
El portaveu del Partit Popular al Congrés, Alfonso Alonso (Foto: EFE)
Madrid

El PP diu que "no és seriós" ni "presentable" que Catalunya no faci pagar la sanitat als immigrants irregulars

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, lamenta que la Generalitat es demarqui de la mesura del govern espanyol de fer pagar el cost de la sanitat pública als immigrants sense papers. De fet, Alonso ha deixat clar que, seguint la llei, els immigrants irregulars han d'abandonar el país.

RedaccioActualitzat
El portaveu del Partit Popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha criticat que Catalunya no faci pagar la sanitat als immigrants irregulars. En concret, ha censurat que tant el govern català com l'andalús hagin dit que "poden atendre qualsevol estranger, estigui en situació legal o il·legal a Espanya de forma gratuïta, però no poden atendre associacions que tenen cura de la gent amb discapacitat perquè no tenen diners".

"Els sense papers han d'abandonar el país"

El portaveu ha lamentat, en una entrevista a l'agència Europa Press, que la Generalitat es demarqui de la mesura del govern espanyol i ha deixat molt clar que, seguint la llei, els sense papers han d'abandonar el país. També ha avisat que no complir la legislació vigent "porta problemes" i que si no fem complir la llei "no serem mai un país seriós, creïble, ni solvent", ha subratllat. En aquest sentit, Alonso ha titllat el plantejament que fa Catalunya de no "presentable", ni "seriós". "No veig com es pot justificar que un estranger que està en situació irregular no pagui i tots els espanyols paguin. Això no respon a cap lògica", ha argumentat.

Malgrat les seves declaracions, el portaveu ha insistit que el govern espanyol està buscant "una alternativa raonable" a aquesta situació i que el debat "no hauria de complicar-se amb altres fórmules que són molt més demagògiques".

Respecte a la possibilitat que els immigrants irregulars paguin 700 euros anuals per rebre prestació sanitària, Alfonso Alonso ha recordat que sempre cal tenir en compte "la capacitat" del sistema de salut espanyol. A més, ha explicat que els menors, les dones embarassades, les urgències o els pacients crònics seguiran sent atesos, "i això es paga amb la solidaritat de tots els espanyols", ha remarcat Alonso, quan de vegades, ni tan sols es té la garantia que resideixin a Espanya.

D'altra banda, el portaveu popular ha reconegut que "estaria bé" que el govern espanyol aprovés d'urgència la pròrroga dels 400 euros per als aturats que es queden sense la prestació. Però ha aclarit que només es farà si el pressupost de l'Estat ho permet.
Anar al contingut