Bandera gai
Alcalá de Henares

Associacions de gais demanen "respecte" al bisbe d'Alcalá de Henares

La Confederació Espanyola d'Associacions de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (Colegas) ha demanat "respecte a la dignitat dels homosexuals", després del que considera "exaltacions homòfobes" del bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, que ha carregat en l'homilia dels oficis de Divendres Sant contra l'homosexualitat i l'avortament, perquè porten, ha dit, "la malícia del pecat", un "engany", ja que "se serveix de la temptació".

RedaccióActualitzat
Formada per 32 associacions, la Confederació Espanyola d'Associacions de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (Colegas) considera que l'homilia del bisbe, transmesa per la 2 de TVE, "transcendeix l'objecte propi del culte i la fe per arribar a un nivell d'atac que ratlla la incitació a l'odi i l'apologia de la discriminació". Per això, ha traslladat als serveis informatius de TVE la sol·licitud de retirada "immediata" del seu portal web del vídeo amb les afirmacions del bisbe.

En un comunicat, Colegas adverteix del "desig manifest de provocació" que tanquen les paraules de Reig Pla, "que conscient de la cobertura televisiva, va aprofitar l'oportunitat per llançar una proclama que incités a la polèmica". "La llibertat d'expressió no és la barra lliure per a l'insult i el foment de l'odi al diferent. L'Església catòlica no pot seguir utilitzant els blindatges de la Constitució com una mampara permanent que li permeti fomentar la segregació i la discriminació des de postures ja fa temps superades per tota la societat", defensa la confederació de gais.

El secretari general, Rafael Moral, ha instat la Conferència Episcopal que "respecti la diversitat existent a Espanya", i a TVE, que "entengui que té una obligació cap als continguts que distribueix en obert a través dels canals finançats amb els impostos de tots els espanyols".
Anar al contingut