Damasc

Una vintena de morts a Síria en una nova jornada de protestes

A Síria, la repressió del règim contra els opositors ha fet una vintena de morts en una nova jornada de violència. Se sumen a la llarga llista de víctimes mortals a mans de les forces de seguretat durant vuit mesos de revolta. Una llista que, segons denuncia l'oposició, ja superaria de llarg els 3.000 morts que diu Nacions Unides. El responsable d'Exteriors de l'oposició siriana, en una entrevista a TV3, també ha advertit del risc d'una guerra civil si la comunitat internacional no intervé aviat i deixa de ser condescendent amb el règim dels Al Assad.

Actualitzat
El règim sirià continua matant 48 hores després de dir que acceptava un pla de la Lliga Àrab per posar fi a la violència.
En aquests dos dies han mort una quarantena de persones més, una vintena aquest divendres, i la majoria a Homs, la tercera ciutat del país, que ha aprofitat un altre divendres -dia de la pregària- per refermar la seva oposició al règim.

De visita a Barcelona, Radwan Ziadeh, cap d'Afers Internacionals Consell Nacional Sirià, ha dit a TV3 que "el règim sirià està totalment determinat a utilitzar la violència contra els que protesten i a matar sense donar explicacions. Bashar al-Assad ha donat immunitat al cap de les forces de seguretat per obrir foc contra els opositors. I és per això que hi ha tantes víctimes des que les protestes van començar al març."

Ziadeh és el responsable d'Exteriors del Consell Nacional Sirià, un intent de govern opositor a l'exili. El seu principal objectiu és aconseguir suport internacional. "La revolució, en si mateixa, és pacífica. I volem que continuï pacífica. Per això busquem qualsevol ajuda de la comunitat internacional. Perquè si la comunitat internacional no intervé aviat, la possibilitat d'una guerra civil creixerà."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut