Barcelona

Un tens desnonament a Barcelona acaba amb una desena de ferits

Els Mossos d'Esquadra han fet efectiu el desnonament d'una família al barri del Clot de Barcelona malgrat que unes 300 persones han intentat impedir-ho. Durant el desnonament, s'han viscut moments de tensió i aldarulls entre la policia i els congregats que han acabat amb una desena de ferits i 40 persones denunciades acusades de desobediència i resistència a l'autoritat.

Actualitzat
Prop de 300 persones s'han congregat aquest dilluns al matí davant del número 22 del carrer Andrade de Barcelona, al barri del Clot, per evitar que la comitiva judicial fes efectiu el desnonament ordenat pel jutge per impagament del lloguer, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra.

Els veïns i congregats que intentaven aturar el desnonament s'han tancat a l'habitatge amb els llogaters però els Mossos d'Esquadra hi han accedit pel balcó. S'han viscut moments de tensió, enfrontaments i s'han produït càrregues policials. Els Mossos, finalment, han fet efectiu el desnonament. Els aldarulls han acabat amb una desena de ferits i 40 persones denunciades per suposada desobediència i resistència a l'autoritat.

Segons han informat fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres persones que intentaven evitar el desnonament han resultat ferits lleus i han estat atesos pel SEM, mentre que completen la xifra de ferits set agents dels Mossos d'Esquadra.

Els llogaters desnonats, Verónica i Eliseo, són un matrimoni amb tres fills que fa 26 anys que viuen al número 22 del carrer d'Andrade. Han explicat que fins ara pagaven una renda antiga, però el propietari ha acudit als jutjats i ha aconseguit actualitzar el preu del pis, de manera que ara no poden fer front al pagament.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha denunciat "l'actuació desproporcionada de la policia" i ha donat suport als veïns, que han organitzat la protesta al marge de la plataforma perquè no es tracta d'un impagament d'hipoteca.

El desnonament i la tensió al barri del Clot s'han viscut també al Twitter. Les etiquetes #clot i #stopdesnonaments són aquest dilluns a la tarda "trending topic" a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut