Un gol de Chicharito "in extremis" dóna el pas a semifinals al Reial Madrid contra un Atlètic ultradefensiu (1-0)

L'equip blanc ha hagut de picar pedra fins a l'últim sospir, el minut 88, per eliminar l'Atlètic, que ha jugat amb deu homes l'úlltim quart d'hora per l'expulsió d'Arda. Divendres, el Madrid sabrà el seu rival a les semifinals.

El Reial Madrid ha hagut de suar la cansalada per accedir a les semifinals de la Lliga de Campions davant l'Atlètic més defensiu i espès dels últims anys. El mexicà Chicharito Hernández ha dut l'alegria a la parròquia blanca a dos minuts del final després d'una bona jugada de Cristiano Ronaldo.

El derbi de la por

Tots dos equips han sortit al Bernabéu amb una consigna clara: no encaixar cap gol. Una consigna ben visible en l'alineació del Madrid, amb Sergio Ramos de mig centre, i en l'actitud de l'Atlètic, ultradefensiva i sense complexos. Era el derbi de la por, més que mai.

Els blancs han pres la iniciativa més per obligació que per devoció (les baixes de Modric i Bale s'ha notat en excès) i han dut perill a la porteria d'Oblak en ocasions de Cristiano amb un xut llunyà i un cop de cap del mexicà Chicharito, el substitut de Benzema. Totes dues han sortit a prop del pal de la porteria atlètica.

La millor opció dels visitants ha estat un cacau de Gámez des de més enllà de la frontal que ha aturat Casillas. I la més clara de la primera meitat, per Cristiano Ronaldo en un un contra un amb Oblak que aquest ha salvat en una intervenció excel.lent.

Més domini blanc

A la represa, el Madrid ha continuat manant i ha disposat d'un parell d'opcions per marcar, en sengles cops de cap de Varane i Sergio Ramos. L'Atlètic ha respòs de la mateixa manera i mitjançant Koke. En tots els casos Oblak i Casillas han complert.

El matx ha quedat decantat de part dels d'Ancelotti amb l'expulsió a quinze minuts del final per doble groga del turc Arda, que ha comès una falta molt imprudent sobre Sergio Ramos a la zona de tres quarts.

El Chicharito troba el camí

Poc després, Chicharito ha tingut una claríssima ocasió per decidir el partit però Oblak, immens tota la nit, l'ha tret a còrner cobrint molt bé porteria. L'Atlètic resistia com podia i resava per sobreviure a la pròrroga i arribar als penals.

Però aquest cop l'heroisme "colchonero" ha mort a dos minuts del final quan Cristiano s'ha inventat una internada en paral.lel a la linia de fons i ha donat el gol fet a Chicharito. El Bernabéu ha esclatat de joia i ja espera amb ànsia el sorteig de semifinals on hi haurà la Juventus, el Bayern i el Barça, que juntament amb el conjunt blanc són la flor i nata del futbol europeu actual.