Motociclisme

Simoncelli sorprèn Stoner i Lorenzo, i s'adjudica la "pole" del GP de Catalunya de MotoGP

Casey Stoner s'ha quedat amb un pam de nas en veure com, després de dominar amb autoritat les sessions d'entrenament a Montmeló, Marco Simoncelli el deixava sense la "pole position". Contra tot pronòstic, el pilot italià ha fet aquest dissabte el millor temps en la sessió de qualificació davant de l'australià i Jorge Lorenzo, i ha aconseguit així la seva primera "pole" en la categoria reina. En el vuitè de litre, en canvi, no hi ha hagut sorpreses i Nico Terol arrencarà primer al GP de Catalunya, seguit d'Héctor Faubel i Maverick Viñales. En Moto2, "pole" per a Bradl, amb Espargaró segon i Marc Márquez quart.

Actualitzat
Sorpresa total

Simoncelli s'ha reivindicat just quan les crítiques contra el seu estil de pilotatge eren més agres. I és que sense Dani Pedrosa semblava que Casey Stoner aconseguiria la "pole" amb facilitat, ja que el Circuit de Catalunya s'està convertint en un territori ideal per a les Hondes. L'australià, però, poc comptava que Simoncelli l'apartaria de la primera plaça perquè fins a la irrupció de l'italià en els darrers minuts de la sessió ha dominat els entrenaments amb autoritat. Stoner, doncs, haurà de començar des de la segona posició, darrere de Simoncelli, amb Jorge Lorenzo tercer. Spies, Dovizioso i Crutchlow ocuparan la segona línia, i Valentino Rossi ha estat setè. Toni Elias arrencarà catorzè.

Terol no falla

Nico Terol ha tornat a la càrrega després de ser segon a Le Mans i aquest dissabte ha aconseguit la "pole position" del GP de Catalunya de 125 cc. Per al líder provisional del Mundial aquesta és la quarta "pole" en cinc grans premis. Héctor Faubel i el gironí Maverick Viñales, gràcies a una última volta extraordinària, completen la primera línia de la graella de sortida, i reediten així la mateixa disposició amb la qual va arrencar el GP de França. En aquella ocasió, però, el triomf final va ser sorprenentment per al pilot català.

Els mateixos protagonistes que van enfrontar-se a Le Mans es tornaran a veure les cares al Circuit de Catalunya. I és que a Montmeló tant Terol com Faubel com Viñales han repetit les mateixes posicions que van aconseguir en la sessió de qualificació del GP de França del vuitè de litre. La incògnita és saber si el català Maverick Viñales podrà repetir la gesta aconseguida al traçat francès i també si Faubel, Zarco, Vázquez i Cortese -aquests tres arrencant des de la segona línia- podran evitar l'escapada de Terol i el pilot gironí. Folger, Salom i Gadea ocuparan la tercera línia de la graella. 

Bradl amenaça

El líder del Mundial de Moto2 vol recuperar el terreny perdut a Le Mans i optarà de nou al triomf després d'aconseguir aquesta tarda la primera plaça de la graella de sortida del GP de Catalunya. El pilot alemany ha estat el més ràpid de la qualificació, tot i que la nota positiva del dia ha estat el segon lloc d'Aleix Espargaró. El català començarà segon per intentar pujar al podi i signar la seva millor actuació de la temporada. De moment, només ha puntuat discretament en dues de les quatre curses celebrades. Tanca la primera fila Yuki Takahashi. A la segona hi haurà Luthi, Marc Márquez i Bradley Smith, mentre que Esteve Rabat arrencarà novè i Pol Espargaró, vint-i-cinquè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut