La nord-americana Flanagan ha fet història a NYC (@nycmarathon)
Atletisme

Shalane Flanagan, la primera nord-americana, en 40 anys, que guanya la marató de Nova York

L'atleta nord-americana s'ha convertit en la primera atleta del seu país que s'ha imposat en la prova en 40 anys. L'última va ser Miki Gorman, l'any 1977

Actualitzat

Shalane Flanagan ha fet història. L'atleta nord-americana s'ha convertit en la primera nord-americana que guanya la clàssica prova novaiorquesa en 40 anys. L'última nord-americana que va vèncer en la cursa va ser Miki Gorman, l'any 1977.

Flanagan ha guanyat amb autoritat, i ha acabat la prova en 2h.26:53. Flanagan ha creuat la línia de meta davant de la keniana Mary Keitany, segona, a 1:01 minuts i que buscava, sense sort, la seva tercera victòria consecutiva de la carrera novaiorquesa. Les dues atletes han estat en el mateix grup durant tota la prova, però al final la victòria ha estat per a Flanagan.

Així ha creuat la meta Flanagan:

 


Geoffrey Kamworor (KEN) s'imposa en categoria masculina

El corredor kenyà Geoffrey Kamworor també s'ha imposat en la marató de Nova York amb un temps de 2h10:53. Darrere el kenià ha arribat el seu compatriota, Wilson Kipsang, a només dos segons, que es presentava com un dels favorits de la prova. La tercera plaça ha estat per a l'etíop Lelisa Desisa, a 38 segons.

Marcel Hug (SUI) guanya en la categoria de cadira de rodes

El suís Marcel Hug s'ha adjudicat la marató de Nova York en la categoria de cadira de rodes, amb un temps de 1h37: 17. Hug ha guanyat per tercera vegada la marató de Nova York, on ja es va imposar els anys 2013 i 2016, i suma set triomfs consecutius en grans maratons.

Anar al contingut