Motor

Sébastien Loëb sortirà primer per acomiadar-se del Catalunya Costa Daurada

Sébastien Loëb ha marcat el millor temps en el tram de qualificació del Ral·li Catalunya Costa Daurada. Segon a estat Novikov i, tercer, Hirvonen. Sordo sortirà setè. La prova comença divendres a Gandesa amb un recorregut mixt.

Actualitzat
El nou vegades campió del món Sébastien Loeb ha estat el més ràpid en el tram de 2,94 kilòmetres de qualificació disputat a Salou del Ral·li Catalunya Costa Daurada, amb un temps de 2:06.1, per davant del rus Evgeny Novikov.

El francès ja ha guanyat set vegades aquesta prova i enguany hi participa per última vegada. Havent demostrat un altre cop que segueix sent el gran dominador del món dels ral·lis, el millor temps d'avui podrà tornar a decidir l'ordre de sortida de divendres.

Novikov s'ha classificat segon a 100 mil·lèsimes, i en el tercer lloc s'ha posicionat el company d'equip de Loeb, el finlandès Mikko Hirvonen. L'espanyol Dani Sordo, que acumula cinc podis en aquest ral·li, ha fet setè amb un temps de 2:07.5.

Durant la tarda de dijous, els pilots s'han desplaçat a Barcelona per dedicar-se a tasques de promoció i a un acte de reconeixement a Loeb, per la seva trajectòria, tan brillant al llarg de tants anys.

La competició s'inicia divendres al matí a Gandesa amb una jornada de recorregut mixt de terra i asfalt.

El ral·li català és l'últim del mundial en una temporada que ja ho té tot decidit pel que fa a la classificació general de pilots, amb el campionat de Loeb, i a la de constructors, que ha guanyat Citroën.

Els 10 primers classificats en el Ral·li Catalunya Costa Daurada 2012 són:

2:06.1. Sébastien Loeb (França) Citroën DS3 WRC
2:06.2. Evgeny Novikov (Rússia) Ford Fiesta RS WRC
2:06.4. Mikko Hirvonen (Finlàndia) Citroën DS3 WRC        
2:06.6. Jari-Matti Latvala (Finlàndia) Ford Fiesta RS WRC      
2:06.9. Petter Solberg (Noruega) Ford Fiesta RS WRC      
2:07.4. Thierry Neuville (Bèlgica) Citroën DS3 WRC        
2:07.5. Dani Sordo (Espanya) Mini Cooper            
2:07.6. Ott Tanak (Estònia) Ford Fiesta RS WRC      
2:07.7. Mads Ostberg (Noruega) Ford Fiesta RS WRC      
2:09.5. Martin Prokop (Rep. Txeca) Ford Fiesta RS WRC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut