Roger Federer ha remuntat de manera èpica el partit contra Marin Cilic (Reuters)
Roger Federer ha remuntat de manera èpica el partit contra Marin Cilic (Reuters)
Tenis

Roger Federer i Andy Murray passen a les semifinals després de veure's contra les cordes als quarts

El suís, amb 34 anys, supera el rècord de Navratilova en partits guanyats en tornejos de Grand Slam i iguala el de Jimmy Connors en victòries a Wimbledon

Eduard GarciaActualitzat

Roger Federer, amb el seu triomf davant de Marin Cilic en els quarts de final del torneig de Wimbledon (6-7, 4-6, 6-3, 7-6, 6-3), ha superat Martina Navratilova en partits guanyats en tornejos de Grand Slam amb 307 victòries, i ha igualat el rècord de Jimmy Connors de victòries a Wimbledon, 84. El suís ha eliminat Cilic en un partit molt disputat en què el croat ha ensenyat les dents.

Federer ha remuntat de forma èpica després de perdre els dos primers sets, els únics que ha cedit fins ara en aquesta edició del torneig. El suís ha aconseguit guanyar el tercer set per iniciar una remuntada. Després ha salvat fins a tres boles de partit en un quart set que ha acabat caient del seu costat. El cinquè també ha estat per al de Basilea. El set cops campió del Wimbledon disputarà les seves onzenes semifinals d'aquest torneig.

El número 3 del món haurà d'enfrontar-se contra Milos Raonic. El canadenc s'ha desfet de Sam Querrey per 6-4, 7-5, 5-7 i 6-4 després de dues hores i mitja. Raonic ocupa el lloc número 1 en la llista de jugadors amb el servei més potent del torneig, amb una velocitat de més de 230 km/h, i també lidera la taula d'"aces", amb 114, els mateixos que John Isner, que ja està eliminat. Raonic ja va estar a les semifinals de Wimbledon del 2014, i va caure eliminat, precisament, per Roger Federer.

Murray també ha de remuntar

El britànic Andy Murray ha superat en un enfrontament que ha durat gairebé 4 hores el francès Jo-Wilfried Tsonga (7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1). El número 2 del món, com Federer, no havia cedit cap set en el torneig fins ara. I com el suís, ha hagut de remuntar després de veure's contra les cordes.Tsonga ha plantat cara fins l'últim set, quan després de cedir dues vegades el seu set ha perdut la concentració.

El rival de l'escocès a l'altra semfinal serà Thomás Berdych, que s'ha imposat al francès Lucas Pouille per 7-6, 6-3 i 6-2. Amb aquesta victòria es classifica per la següent ronda del torneig. Serà la segona semifinal de Wimbledon en la carrera del txec. La primera va ser el 2010. Va eliminar en els quarts a Roger Federer, a Novak Djokovic en semifinals i va perdre el partit pel títol davant de Rafa Nadal.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut