Pierre Rolland celebra el seu triomf d'etapa al Giro (Foto: EFE)
Pierre Rolland celebra el seu triomf d'etapa al Giro (Foto: EFE)
Ciclisme

Pierre Rolland guanya una dissetena etapa del Giro en què els favorits han reservat forces

Els homes forts de la cursa han preferit estalviar energies després de l'etapa reina de dimarts, pensant en la dura etapa que els espera dijous

Actualitzat

Pierre Rolland (Cannondale) ha guanyat la dissetena etapa del Giro, de 219 quilòmetres entre Tirano i Canazei. El ciclista francès ha creuat la línia de meta amb 24 segons d'avantatge respecte els seus companys d'escapada. L'etapa d'aquests dimecres no presentava grans dificultats muntanyoses (2 ports de segona i un de tercera), però si presentava una pujada gairebé constant els últims 80 quilòmetres. Els homes forts de la general, davant del desgast de l'etapa reina de dimarts, s'han pres el dia amb calma, el que han aprofitat ciclistes més modestos per buscar el seu moment de glòria.

A la primera escapada de Rolland, Pavel Brutt (Gazprom) i Matej Mohoric (UAE) s'ha anat afegint corredors fins conformar  un grup de 25 homes. El més ben classificat de tots era Jan Polanc (UAE), tretzè de la classificació a 12 minuts i 13 segons del líder Tom Dumoulin. Amb la diferència entre els dos grups vorejant els 12 minuts, el Sunweb ha augmentat el ritme per mantenir els escapats a una distància assumible. En els últims 20 quilòmetres el grup capdavanter s'ha trencat pels atacs dels seus integrants. Rolland ha estat el més fort, rodant en solitari els 6 quilòmetres finals.

El grup perseguidor, liderat per Rui Costa (Bahrain-Merida) i Gorka Izaguirre (Movistar), ha arribat 24 segons més tard que el guanyador de l'etapa, i el grup principal amb tots els favorits ha creuat la meta a 7 minuts i 52 segons de Rolland, evitant canvis als primers llocs de la classificació. Els favorits de ben segur es deixaran veure a la divuitena etapa. Tot i que el seu recorregut és només de 137 quilòmetres, és molt exigent amb dos ports de primera categoria, dos de segona i un altre de tercera.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut