Peter Sagan fa caure Cavendish (Foto: EFE)
Peter Sagan fa caure Cavendish (Foto: EFE)
Ciclisme

Peter Sagan, desqualificat per provocar amb el colze la caiguda de Mark Cavendish en la quarta etapa del Tour

El ciclista eslovac ha apartat Cavendish amb el colze quan el britànic intentava superar-lo durant l'esprint de la quarta etapa

Daniel AlentoActualitzat

El francès Arnaud Demare (FdJ) ha guanyat a l'esprint la quarta etapa del Tour de França, de 207,5 quilòmetres, entre Mondorf-les-Bains i Vittel, amb un port de quarta categoria com a única dificultat del recorregut. Un esprint on Peter Sagan (Bora) ha estat el trist protagonista per un gest molt poc esportiu.

El mapa de l'etapa feia preveure una arribada massiva, però un home ho ha posat en dubte, Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert). El belga ha saltat del grup principal ja en el primer quilòmetre i fins i tot ha arribat a ser líder virtual quan rodava amb 6 minuts d'avantatge. A 16 quilòmetres de la meta, els companys han tornat el fugat a la crua realitat: el dia era per als esprínters.

A partir de la captura de Van Keirsbulck, els equips dels velocistes han intentat guanyar les millors posicions al davant de la cursa per afrontar amb garanties un final llançat. Una pujada curta, però exigent, a 2 quilòmetres de meta ha desorganitzat una mica el grup. Una caiguda gairebé arribant a l'últim quilòmetre l'ha acabat de trencar.

Ja a l'esprint, d'un grup reduït (el gruix de ciclistes s'ha quedat tallat, tot i que no ha perdut temps, ja que la caiguda ha estat dins dels 3 últims quilòmetres), el campió del món Peter Sagan (Bora) ha provocat amb el colze la caiguda de Mark Cavendish (Dimension Data). Jon Degenkolb (Trek Segafredo) i Ben Swift (UAE Abu Dhabi) han passat per sobre del britànic i també han anat per terra. Finalment, el vencedor ha estat el campió de França, Arnau Demare, el seu primer triomf a la gran cursa per etapes del seu país, seguit per Sagan i Alexander Kristoff (Katiuxa).

Cavendish ha estat traslladat a l'hospital. Amb una espatlla lesionada, ha dit adeu a la cursa. Sagan ha estat desqualificat per la seva acció, tot i que inicialment havia estat sancionat a acabar últim l'etapa amb 30 segons de penalització. El càstig li ha fet perdre també el segon lloc de la general, que passa ara a un company del líder Gerraint Thomas (Sky) i favorit a la victòria final, Chris Froome.

L'equip de Sagan, el Bora-Hansgrohe, ha emès un comunicat rebujant la decisió de desqualificar el ciclista i manté que l'eslovac "no podia veure Mark Cavendish des de la seva posició" i afegeix unes declaracions de Peter Sagan: "A l'esprint jo no sabia que Mark Cavendish era darrere meu. Ell venia pel costat dret i jo intentava anar darrere de la roda de Kristoff. Mark venia molt ràpid per la meva esquena i no vaig tenir temps de reaccionar i posar-me a l'esquerra. Ell es va apropar i va xocar contra la tanca. Després de l'arribada, quan em van dir que Mark havia caigut, vaig fer tot el possible per saber com estava. Som amics i col·legues i accidents com aquest no són gens agradables. Desitjo que en Mark es recuperi ben aviat".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut