Prigioni dona instruccions a Shengelia (EFE)

Pablo Prigioni dimiteix com entrenador del Baskonia després d'una dura derrota contra el València Basket a l'Eurolliga

L'entrenador ha explicat a la roda de premsa posterior al matx que no es veu capaç de fer millorar els jugadors

Pablo Prigioni ha renunciat al càrrec com a entrenador del Baskonia després de la contundent derrota del seu equip davant del València Basket a l'Eurolliga per 63 a 80. Els visitants s'han avançat fins a 18 punts abans del descans gràcies al seu encert amb els triples i la feina a la pintura del pivot Tibor Pleiss (15 punts, 7 rebots).

L'entrada del base Jayson Granger (12 punts, 9 assistències), afegida a la qualitat de l'aler pivot Tornike Shengelia (22 punts, 11 rebots), ha propiciat una remuntada dels bascos, que s'han arribat a posar a només 4 punts en el tercer quart, 46-50. Cinc punts consecutius del jove aler Alberto Abalde (13 punts) han revifat el València Basket, que a l'últim quart ha assolit un màxim avantatge de 21 punts (56-77).

El balanç de Baskonia a les ordres del que abans d'entrenador fou jugador de l'equip no ha estat bo. A la Lliga Endesa ha guanyat 2 partits dels 5 que ha jugat, mentre que a l'Eurolliga encara no coneix la victòria després de 3 jornades. El club ha tingut lesions, algunes d'importants, com la del seu gran fitxatge, Jordan McRae, Patricio Garino i els ja recuperats Rodrigue Beaubois i Shengelia. Però Prigioni no ha volgut agafar-se a aquesta excusa per seguir a la banqueta baskonista.

Derrota de l'Unicaja

El Brose Bamberg alemany ha aconseguit la seva primera victòria a l'Eurolliga derrotant l'Unicaja (76-80), en un partit que s'ha resolt en els instants finals. Els malaguenys s'han mantingut dins del partit, davant d'un rival més consistent, amb la gran actuació de l'escorta Nemanja Nedovic (26 punts). Una falta antiesportiva del pivot local Giorgio Shermadini ha donat als alemanys l'opció de connectar un parcial de -8 a 3 minuts del final. L'Unicaja s'ha refet per empatar a 76, però no ha sabut gestionar els últims 60 segons.