Les llàgrimes de Badosa a Dubai en no poder continuar jugant (WTA)
Tenis

El calvari de Paula Badosa

La tenista begurenca no acaba de fer net dels problemes físics. Es va haver de retirar, entre llàgrimes, del torneig de Dubai

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa tenia moltes ganes de fer un bon paper al torneig WTA 1.000 de Dubai, l'Emirat Àrab on la tenista catalana té fixada la seva residència. Però, una vegada més, tot va quedar en un desig. El físic li va tornar a fallar: l'esquena, que té la tenista crucificada des de fa gairebé un any. Al torneig de Roma, l'any passat, es va fer una fractura per estrès de la vèrtebra L-4. Això va fer que Badosa renunciés a Roland Garros. Va reaparèixer a Wimbledon --potser massa aviat, com va reconèixer ella mateixa--, i en el segon partit a Londres va haver de plegar. Aleshores va decidir fer una aturada tan llarga com calgués per fer net definitivament. No va jugar cap partit més entre el juliol i el desembre del 2023. El 2024, amb més ganes que mai, Paula Badosa va encarar el nou curs amb l'al·licient i les ganes de lluitar per recuperar el seu lloc a l'elit del tenis femení, ja que el seu rànquing, en no competir, havia baixat molt.

Les coses no rutllen

Encara que el gener del 2024 va arribar a una esperançadora 3a ronda a l'Obert d'Austràlia, va ser al torneig tailandès de Hua Hin, a finals de mes, on Badosa va haver de retirar-se per problemes físics, novament, en la segona ronda. La begurenca va dir que estava relativament tranquil·la perquè no era una recaiguda sinó, en tot cas, una cosa nova. Era la primera retirada que protagonitzava el 2024, si bé a Abu Dhabi no va arribar a jugar en donar-se de baixa poc abans de debutar.

La següent aturada de Badosa en el circuit va ser a Doha. Esperançadora victòria en el debut contra la nord-americana Ashley Krueger i derrota en el segon partit contra la canadenca Leylah Fernández, tot i que en el primer partit la catalana s'havia imposat per 6 a 0.

I arriba el torneig de Dubai. Després de perdre el primer set per 6 a 4 amb la suïssa Lulu Sun, la catalana no es veu amb cor de continuar. I es retira entre llàgrimes, fruit del dolor --sembla que a l'esquena novament-- i la frustració d'estar tants mesos lluitant per recuperar-se i ara tornar-se a veure, com qui diu, havent de recomençar.

"La veritat és que no sabem què té Paula Badosa. Caldrà esperar a veure què diuen les proves"

Qui així s'expressa és Pol Toledo, l'entrenador de Badosa des de fa 10 mesos. La reaparició de la begurenca, és, lògicament, una incògnita, ara mateix. Abans de la retirada de Dubai, la seva idea era disputar Indian Wells i Miami, abans de començar la gira de terra batuda. Ara està tot pendent del seu estat físic.

ARXIVAT A:
Paula Badosa
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut