Matilda Rapaport, amb l'equipament que utilitzava per gravar les imatges (matildarapaport)
Matilda Rapaport, amb l'equipament que utilitzava per gravar les imatges (matildarapaport)
Esquí

Mor l'esquiadora Matilda Rapaport després de quedar sepultada per una allau de neu

L'esquiadora sueca ha mort a Xile, on estava rodant una producció de vídeo en una zona pròxima a l'estació d'esquí de Farellones

Miquel RibasActualitzat

L'esquiadora sueca d'estil lliure Matilda Rapaport, de 30 anys, ha mort a l'hospital universitari de Santiago de Xile, després d'estar-se quatre dies entre la vida i la mort. Rapaport va ingressar al centre de la capital xilena el dijous 14 de juliol, després de quedar sepultada per una allau de neu quan rodava una producció videogràfica en una zona fora de pistes pròxima a l'estació d'esquí de Farellones, a 36 quilòmetres de Santiago de Xile.

Rapaport va ser rescatada en coma després d'estar-se una hora i mitja sota la neu, i a l'hospital estava en coma induït. Lamentablement, els danys han estat irreversibles i ha mort a causa de les nombroses complicacions produïdes per la falta d'oxigen. Al costat d'ella, hi havia el seu marit, l'esquiador alpí suec Mattias Hargin, amb qui havia contret matrimoni el 25 d'abril, i la seva mare, que havia viatjat amb urgència des de Suècia després de saber la notícia de l'accident.

Nascuda a Estocolm el 29 de gener del 1986, actualment residia i treballava a Engelberg, la major destinació de vacances tant d'hivern com d'estiu de la Suïssa central. En el seu palmarès com a esquiadora d'estil lliure, destacava la victòria al Verbier Xtreme 2013, la prova més emblemàtica del circuit del Freerider World Tour. Es dóna la circumstància que l'esquiadora sueca va accedir a aquesta selectiva competició gràcies a una "wildcard". La victòria al Verbier li va obrir les portes del circuit mundial, però on la "rider" gaudia era rodant històries i vídeos per als seus patrocinadors, baixant per vessants interminables i llocs inhòspits.

Anar al contingut