Automobilisme

Michael Schumacher diu que la "pole" a Mònaco no és sinònim de victòria

Aquest cap de setmana arriba la setena prova del Mundial de Fórmula 1 i també la més peculiar de totes: el Gran Premi de Mònaco. Michael Schumacher, que dilluns va visitar la selecció alemanya de futbol per desitjar-los sort, creu que a Montecarlo no cal sortir en la primera posició per guanyar la prova. En canvi, a Fernando Alonso, actual campió del mundial, aquest circuit no li va gaire bé i aspira a aconseguir la primera victòria al Principat.

La cursa més famosa de la Fórmula 1 es fa entre carrers, en un traçat envoltat de guarda-rails de seguretat on els pilots circulen, en alguns punts, a seixanta quilòmetres per hora i, en d'altres, freguen els tres-cents. És com un gran aparador mundial on tothom vol ser present, per mirar o perquè el mirin. El glamur atreu els diners; per exemple, l'any passat, els pilots de McLaren portaven diamants al casc. Aquesta escuderia celebra ara el 40 aniversari a Mònaco. És l'equip que té més victòries, tretze.

Les primeres curses de cotxes es van disputar el 1920. En la dècada dels 50, pilots com Fangio o Stirling Moss i, en la dels 60, Graham Hill, triomfaven a Mònaco. Però l'autèntic rei dels carrers de Mònaco va ser el màgic Ayrton Senna, que hi va obtenir sis victòries. Ningú l'ha superat.

Michael Schumacher en té cinc. Per a aquest gran premi que dijous celebra els primers entrenaments, l'alemany s'ha entrenat al circuit de Ferrari per millorar encara més el cotxe. L'alemany no veu imprescindible marcar la "pole". La qualificació és, òbviament, important, però no determinant per guanyar; importa l'estratègia i tenir un cotxe amb bones prestacions. Aquesta cursa no ha estat mai una de les preferides de Fernando Alonso. Fa dos anys va abandonar per sortida de pista. Aquest any, Fernando Alonso, el campió del món, aspira a aconseguir la seva primera victòria a Mònaco.