Messi treu de polleguera el City i lidera amb un recital el pas del Barça als quarts de la Champions (1-0)

Davant l'atenta mirada de Pep Guardiola a la grada del Camp Nou, el crac argentí del Barça ha fet una exhibició i ha liderat la classificació pels quarts de la Champions per vuitena temporada consecutiva. Les aturades de Hart han evitat una golejada d'escàndol, Rakitic ha fet l'únic gol del partit i Ter Stegen ha aturat un penal al "Kun" Agüero

Potser la presència de Pep Guardiola ha fet tornar la millor versió de Leo Messi al Camp Nou. Davant l'atenta mirada tècnic que el va convertir en el millor jugador del món, l'astre argentí ha fet un autèntic recital i ha liderat la classificació del Barça als quarts de final de la Champions contra un City a qui ha tret de polleguera. Un gol de Rakitic en el minut 31 ha estat suficient per tornar a derrotar els anglesos, que han tingut en el seu porter Hart el seu millor jugador.

El mateix dia que estrenava botes per a l'ocasió, Messi ha donat una lliçó magistral de futbol. Dels seus peus han sorgit les millors jugades de la nit, entre elles dues sotanes brutals i una assistència genial a Rakitic que el croat ha definit amb un toc suau per fer l'1-0 a la mitja hora de joc.

Amb el públic rendit i corejant el seu nom, el Barça ha estat molt superior a un City molt nerviós i només la falta de punteria ha evitat que els de Luis Enrique deixessin l'eliminatòria sentenciada en una primera part sublim. Amb 0-0, Neymar havia estavellat un xut al pal i just abans del descans, Luis Suárez s'ha tornat a topar amb la fusta.

Hart, un mur infranquejable

En la represa, el Barça ha seguit dominant i ha continuat perdonant ocasions per firmar una golejada. Els blaugrana han perdonat la vida a un City que només ha creat perill amb comptagotes tot i la necessitat de marcar un mínim de dos gols per tenir opcions de capgirar l'eliminatòria. Hart, amb les seves aturades, ha mantingut amb vida al seu equip i sempre li ha guanyat la partida a un Neymar que no ha tingut el seu millor dia.

De tant perdonar el Barça ha acabat patint de manera innecessària. L'àrbitre, que ha anul·lat un gol a Jordi Alba per fora de joc, ha xiulat un penal de Piqué sobre el "Kun" Agüero en el minut 78 que per fortuna pel Barça, Ter Stegen ha estat capaç d'aturar. El possible patiment s'ha esvaït amb l'aturada del porter alemany i només les aturades d'un Hart infranquejable han evitat una golejada d'escàndol. El Barça ja és als quarts de final de la Champions per vuitena temporada consecutiva i amb Messi a aquest nivell superlatiu pot somiar amb el títol. Només faltarà millorar la punteria de cara al clàssic de diumenge al Camp Nou.