Motor

Mattias Ekström s'assegura el títol mundial de ral·licròs a Alemanya en la penúltima prova de l'any

El pilot suec n'ha tingut prou amb ser cinquè en la final d'Estering, on s'ha imposat Kevin Eriksson, seguit de Petter Soldberg i Andreas Bakkerud

Actualitzat

En una jornada especialment prolífica pel que fa a la consecució de campionats internacionals en el món del motor (Marc Márquez, Sébastien Loeb, Marco Wittmann), Mattias Ekström s'ha volgut afegir a la festa i ha alçat el títol mundial de ral·licròs en la penúltima cita de la temporada, a Alemanya. El dues vegades campió de DTM assoleix així el seu primer títol en una competició de la FIA.

A Ekström no li ha calgut imposar-se en la prova, i ha quedat cinquè en la final, que s'ha endut el jove Kevin Eriksson en la seva primera aparició en una última ronda en tota la temporada. Petter Soldberg, doble campió de l'especialitat i el principal perseguidor enguany, ha acabat en un estèril segon lloc, i Andreas Bakkerud ha estat el tercer al podi d'Estering. Johan Kristoffersson, que encara tenia una opció matemàtica d'aspirar al títol, l'ha perdut amb el sisè i últim lloc que ha tret en la final.

Mattias Ekström ha confirmat el títol gràcies al fet que surt d'Alemanya amb un avantatge de 30 punts. En l'última cita, a l'Argentina, Soldberg podria empatar-lo, com a màxim, així que el suec ja és campió gràcies que durant el 2016 ha guanyat quatre proves (Hockenheim, Bèlgica, Gran Bretanya i Barcelona) per només una (Portugal) del seu rival.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut