Marc Gasol (Reuters)
Marc Gasol (Reuters)
Bàsquet

Marc Gasol no demanarà als Memphis Grizzlies que el traspassin, tot i la crisi de l'equip

Tot i la crisi en què viu immers l'equip, i les poques expectatives de millora aquesta temporada, el mitjà de Gasol ha mostrar la seva fidelitat als Grizzlies i a la ciutat de Memphis

Actualitzat

Marc Gasol no s'ha plantejat demanar ser traspassat als Memphis Grizzlies, tot i el mal moment de la franquícia. L'equip ha perdut 15 dels seus últims 16 partits, tot i que la causa principal de la mala ratxa sembla clara: l'absència de Mike Conley, amb una lesió al tendó d'Aquil·les. El base no ha jugat els darrers 14 partits de Lliga Regular, dels quals els Grizzlies només n'han guanyat 1. La seva lesió ha descompensat un equip que no ha aconseguit un pla B per jugar sense Conley.

El mitjà dels Gasol, a qui li resten dues temporades més de contracte, ha explicat a l'ESPN que "tinc una responsabilitat amb aquesta ciutat. No abandonaré, passi el que passi. El pivot ha explicat que "mentre Robert Pera (l'actual propietari majoritari) em vulgui aquí, mentre els meus companys em vulguin i pensin que soc part de la solució, no necessito res més".

Les circumstàncies, però, podrien variar. La temporada passada la franquícia va perdre gairebé 40 milions de dòlars abans del repartiment dels beneficis col·lectius de l'NBA, i com a mínim un dels dos propietaris minoritaris (amb el 14% de les accions cadascú) ha iniciat un procediment per comprar les accions de Pera, o vendre-li les seves.

Si es produeix un canvi de propietari, o si la franquícia revisa la seva postura actual de no desfer-se de les seves estrelles, Gasol i Conley, que comencen a ser veteranes, el català no posaria obstacles a una hipotètica operació: "Si pensen que és el millor, faré el que calgui per la franquícia".

On si es va produir un canvi als Memphis Grizzlies va ser a la banqueta. L'entrenador David Fizdale va ser cessat a finals de novembre, després de mantenir Marc Gasol assegut tot l'últim quart d'un partit contra els Brooklyn Nets. El català nega haver demanat el cap del tècnic com a conseqüència, tot i les seves crítiques publiques a aquesta decisió i la constatada mala relació entre tots dos.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut