Robert Lewandowski celebrant el seu gol contra l'Osasuna (EFE)
Barça

Lewandowski es reivindica i el Barça torna a guanyar de més d'un gol gairebé quatre mesos després

El polonès ja ha marcat en les quatre competicions i el Barça ha posat fi a una mala ratxa que el perseguia des de fa 20 partits

Robert Lewandowski està firmant una segona temporada amb el Barça molt més discreta que la primera. És un fet evident i comprovable amb números. El curs passat el polonès va ser el màxim golejador de la Lliga amb 23 gols i en va sumar fins a 33 entre totes les competicions. Enguany acumula només 11 dianes, un terç de les que va assolir l'any passat. 

Sobre el 9 del Barça hi ha molts ulls posats i el seu rendiment desperta dubtes des de ja fa jornades. És per això que el gol que ha obert la llauna en la semifinal de la Supercopa d'Espanya té un regust especial de reivindicació. El polonès ja havia desaprofitat alguna ocasió clara, però aquesta vegada sí que ha pogut marcar un gol que ha recordat el "killer" fred de l'inici de la temporada passada. L'acció ha estat ràpida i vertical: recuperació de Christensen, que ha deixat la pilota per a Gündogan; l'alemany ha fet una bona assistència a Lewandowski i el de Varsòvia s'ha escapat del marcatge i l'ha clavat sense vacil·lar. 

Ja guanyen de dos

Un gol net que permet a Lewandowski ser l'únic jugador fins ara que ha marcat en totes les competicions: Lliga (8), Champions (1), Copa (1) i Supercopa. Les xifres són millorables, tractant-se del referent d'atac del Barça, però la dada no pot ser més que positiva per a un Lewandowski que porta dos partits seguits marcant per primera vegada des de finals de setembre, quan el Barça va golejar el Betis i l'Anvers. 

Precisament des d'aquella data, el 19 de setembre, el Barça no aconseguia guanyar un partit per més d'un gol de diferència. El gol tardà de Lamine Yamal, el seu segon gol oficial amb el primer equip, ha permès trencar una ratxa que ja li començava a pesar a l'equip. En total, 20 partits, ni més ni menys.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut