Gerard Moreno
Gerard Moreno (EFE)

L'Espanyol resisteix l'empenta de l'Eibar i s'emporta un punt de la lluita d'aspirants a la zona europea (1-1)

L'equip basc ha dominat tot el partit, però només ha pogut marcar en el minut 20 gràcies a un cop de cap de Kike; Jurado ha fet l'empat en l'inici de la segona part

El RCD Espanyol ha arrencat un empat (1-1) de la visita a la SD Eibar, en el partit que ha engegat el futbol de Primera aquest dissabte. Els blanc-i-blaus no ho han tingut fàcil enfront dels locals, que han estat més decidits a buscar el triomf i han dominat clarament la primera part.

L'Eibar ha tingut la pilota i les primeres ocasions, que, malgrat això, han estat poques gràcies a l'ordre defensiu dels catalans. Sergi Enrich ha fet la primera rematada des de la frontal al minuts 5, sense problemes per a Diego López.

En la segona, ha arribat el gol. Al 20, Pedro León s'ha internat en l'àrea per la dreta i ha fet una centrada recta i seca, que Kike ha encertat a tocar de cap al primer pal per avançar-se als reflexos del porter periquito.

L'última acció destacada del primer temps ha estat una contra de Caicedo després d'una recuperació al centre del camp. El mateix equatorià ha malbaratat la jugada abans d'arribar a l'u contra u amb Yoel. De fet, el davanter ha tingut un dia nefast, amb desencert a l'hora d'interpretar les passades dels seus companys, i caient en el fora de joc en jugades que podien decidir el partit.

L'Espanyol, però, ha començat la segona part de manera immillorable. Al minut 49. Gerard Moreno ha iniciat la contra que ha culminat amb una assistència a Jurado. L'andalús l'ha pescat dins l'àrea per inventar-se un xut creuat amb un bot que ha fet inútil la reacció del porter.

A partir d'aquí, l'Espanyol ha organitzat tot el seu joc pensant en la contra. L'Eibar ha intentat seguir amb el domini, però ha trobat cada vegada menys oportunitats. Al minut 58, David López ha fet caure León clarament dins l'àrea, però l'àrbitre no ha considerat que l'acció fos penal, i ni tan sols al jugador de l'Eibar li ha semblat que hagués de protestar.

Els minuts se li han escolat ràpidament, a l'Eibar, que no podia perdre passada a les sortides en velocitat de l'Espanyol. I el temps ha anat passant més ràpid amb la desfilada de canvis que Quique Sánchez Flores ha iniciat fent entrar Víctor Sánchez, que ha tornat més de dos mesos després de la lesió.

Tot i el setge final que ha patit al final, es pot dir que l'Espanyol s'ha guanyat un punt a cop d'ofici. La nota més negativa, però, ha arribat en l'últim minut del temps afegit. Óscar Duarte ha fet un mal gest amb el genoll en una acció defensiva i s'ha quedat clavat a la gespa, i ha calgut treure'l del camp amb la llitera. Ha estat un ensurt greu, però caldrà esperar l'informe dels metges per saber si es tracta d'una lesió o no.

L'empat ha deixat els jugadors de l'Eibar decebuts, però els permet mantenir el vuitè lloc de la Lliga amb 41 punts. L'Espanyol continua just un lloc al darrere, amb 40.